9.7.19

Ρατσιστικό παραλήρημα από Κούγια κατά Ρομά και μεταναστών


Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι η ψήφος των Ρομά και των «λαθρομεταναστών» δεν έχει την ίδια αξία με αυτή των υπόλοιπων ψηφοφόρων, καθώς «ψηφίζουν διαφορετικά απ' ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Α. Κούγιας δήλωσε ότι η ψήφος των Ρομά και των μεταναστών δεν έχει την ίδια αξία με την ψήφο των υπόλοιπων Ελλήνων, ενώ έκανε λόγο για λαθρομετανάστες που ψηφίζουν με διαφορετικό κριτήριο.
Το 26% ή 27% που φαίνεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό ποσοστό, αλλά βεβαίως είναι σημαντικό το τι παίρνει κι ο αντίπαλος. Όμως πρέπει να σας ανησυχεί ποια είναι η σύνθεση των ανθρώπων που σας ψήφισαν. Αν είναι ρομά, λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια, άνθιρωποι με ιδιαιτερότητας ή οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών τότε μειώνεται η προσδοκία της επανόδου.
Φυσικά και πρέπει να έχουν δικαίωμα, Απλά είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά την ψήφο γιατί ψηφίζουν διαφορετικά απ’ ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση. Κι αν η αισθητική της αριστεράς είναι η αισθητική των ρομά, των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες και των ταλαιπωρημένων των φυλακών, εμένα δε με εκφράζει».


Η τοποθέτηση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:
Χατζηνικολάου: Σήμερα θα σας λατρέψουν οι Χρυσαυγίτες με αυτά που λέτε.
Κούγιας: Θα με λατρέψουν αυτοί που εκτιμούν τους ανθρώπους.
X: Ότι τι; η ψήφος του Ρομά είναι χειρότερη από τη ψήφο του Κατρούγκαλου ή του Χατζηνικολάου ή του Κικίλια;
Κ: Αυτή είναι υποκρισία από εσάς
Χ : Δεν είναι καμία υποκρισία είναι βαθειά δημοκρατική αντίληψη. Γιατί εγώ έχω μεγαλώσει δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους.
Κ: Απ ότι θυμάμαι γιος υπουργού είσαστε.
Χ : Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη όπου υπήρχαν οι Ρομά και οι Μουσουλμάνοι, μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη σε μια πολύ φτωχή γειτονιά και έμαθα να εκτιμώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο και όχι με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη σεξουαλική συμπεριφορά. Είναι θλιβερά αυτά που μας λέτε
Κ: Η δική σας άποψη είναι
Χ: Λυπάμαι πάρα πολύ που τα λέει αυτά ένας δικηγόρος. Δεν θέλω άλλο, μου είναι αρκετά αυτά που είπατε. Πήραμε πολύ φασιστική δόση για σήμερα. Δεν αντέχω άλλη σας παρακαλώ θερμά. Δεν θέλω άλλο σας ευχαριστώ πολύ κύριε Κούγια. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο ευχαρίστως. Με το συγκεκριμένο σας παρακαλώ βάλτε μια τελεία.
Κ: Να μην μείνει αυτή η εικόνα
Χ: Γιατί να μην είναι αυτή η εικόνα; Και ποια είναι η εικόνα; Με αυτά που είπατε αυτή η εικόνα πρέπει να μείνει
Κ: Να χαρούν οι Ρομά και να χαρούν και αυτοί με τις .ιδιαιτερότητες. Αυτή είναι η άποψή σας. Εγώ δεν έχω αυτή την άποψη
Χ: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι απίθανα πράγματα αυτά που λέτε

Πηγη:https://thepressproject.gr/ratsistiko-paralirima-apo-kougia-kata-roma-ke-metanaston/?fbclid=IwAR3cOsk_8ZfBU3-QEHrlWZvQoBsCwMcINdEiQibyp8ElxMjk54STnGZHkQQ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.