13.3.19

Απάτη εκατομμυρίων με πανεπιστήμια της ελίτ που πωλούσαν θέσεις σε γόνους εύπορων οικογενειών

Απάτη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με τη συμμετοχή διεθνώς πρωτοκλασάτων πανεπιστημίων όπως του Γιέηλ, του Τζορτζταουν, του UCLA και του Στάντφορντ αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ, όπου δεκάδες πρόσωπα βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους στις κορυφαίες σχολές.


Σύμφωνα με το σκάνδαλο που αποκάλυψε πρώτο το NBC News, το σχέδιο είχε ως στόχο να βοηθά πιθανούς μαθητές να «κλέβουν» στις εξετάσεις των κολλεγίων. Το δίκτυο «Edge College & Career Network» του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, του επικεφαλής της απάτης που ξεπερνά τα 25 εκατ. δολ., εξυπηρετούσε έναν κατάλογο πελατών, μεταξύ των οποίων διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών και ηθοποιοί.


Όπως εξηγεί ο Guardian, μεταξύ των τακτικών που εφάρμοζε το δίκτυο ήταν να κανονίζει ώστε να δίνουν τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών του, ή ακόμα και να φροντίζει ώστε οι υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγράφονται ως επιλεγμένη αθλητές, παρότι δεν είχαν καν αθλητικές ικανότητες. Σύμφωνα με το Associated Press, οι ομοσπονδιακές αρχές δήλωσαν την Τρίτη ότι οι προπονητές των πανεπιστημίων «αποδεχόντουσαν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα με την αποδοχή των μαθητών ως αθλητές, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων ο προπονητής τένις του Τζορτζτάουν, του προπονητή ιστιοπλοΐας του Στάντφορντ, του προπονητή ανδρών του Τέξας, του προπονητή της ανδρικής ομάδας soccer του UCLA και του προπονητή της ομάδας γυναικών του Γέηλ. Τουλάχιστον 12 προπονητές φέρονται να βρίσκονται στο δίκτυο.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων ονομάτων που αποκαλύφθηκαν να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο, οι ηθοποιοί Λόρι Λάφλιν και Φελίσιτι Χάφμαν, με την πρώτη να φέρεται να πλήρωσε 500.000 δολ. για να είναι και οι δύο κόρες τους. Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος 33 τουλάχιστον γονέων.

Μάλιστα, ο Guardian αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του μ' έναν εύπορο γονιό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, όπου ο Σίνγκερ περιέγραφε τις υπηρεσίες του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή ... οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139257/Apati-ekatommurion-me-panepistimia-tis-elit-pou-polousan-theseis-se-gonous-euporon-oikogeneion?fbclid=IwAR2IlZPuyRQevqhG7nFyILTxTXPngZpcVANggz86-38JS4fTebzd-1eUfpU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.