9.3.19

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε διαδήλωση για την ημέρα της γυναίκας

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε βία και χημικά προκειμένου να διαλύσει διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Αφού διέλυσαν τη διαδήλωση, καταδίωξαν διαδηλώτριες.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Haaretz, την Παρασκευή χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, που φορούσαν μάσκες και πολύχρωμες περούκες, φώναζαν συνθήματα όπως: «Δεν θα σωπάσουμε, δεν φοβόμαστε, δεν θα υποκύψουμε».

Εκατοντάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών τους εμπόδισαν για να τους αποτρέψουν να προχωρήσουν προς τον πεζόδρομο Ιστικλάλ. Έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν εναντίον των διαδηλωτών με αστυνομικά σκυλιά και ξέσπασαν συγκρούσεις, ενώ καταδίωξαν τις γυναίκες στους κοντινούς δρόμους.

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/139187/I-tourkiki-astunomia-dieluse-diadilosi-gia-tin-imera-tis-gunaikas?fbclid=IwAR0CHmDqzT8Z9HAvB89Fc1yvNPhyJLi3hKOVSMogYHugzMABQP1132pZDpM#.XIOOUOaulDg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.