24.3.19

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 9:30 πμ όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί ούτε ένας φασίστας στην παρέλαση.

Η Καλλιθέα είναι μια γειτονιά πολύχρωμη, πολύγλωσση, διεθνιστική και εργατική. Πάνω από όλα είναι μια γειτονιά προσφύγων και μεταναστών. 

Συνάδελφοί μας, εργάτες και εργάτριες, γείτονες και γειτόνισσες μπορεί να προέρχονται από διάφορα σημεία του πλανήτη. Ακούμε «καλημέρα» και «ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες, τις μαθαίνουμε και ομορφαίνουν την πόλη μας. Περνάμε κοινές δυσκολίες κάθε μέρα. Τα αφεντικά μας μάς εκμεταλλεύονται. Καταπιέζουν τις γυναίκες με μικρότερα μεροκάματα, περισσότερες ώρες εργασίας, τις απολύουν όταν εγκυμονούν. Δουλεύουμε ανασφάλιστοι/ες και μας κλέβουν τα δώρα των εορτών που δικαιωματικά μας ανήκουν ή απαιτούν την επιστροφή τους υπό την απειλή της απόλυσης. Κάποιοι δεν τα παίρνουν καθόλου. Τα σπίτια μας μένουν κρύα, αφού οι καπιταλιστές μεγαλοβιομήχανοι τα βρήκαν με τους αστικούς και κρατικούς θεσμούς και καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε και να διαλέξουμε το φαΐ ή τη ζέστη μας. Για αυτούς, για τα αφεντικά μας -Έλληνες ή ξένοι, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί, μαύροι ή λευκοί- είμαστε όλοι ίδιοι: εργατικά χέρια για να μεγαλώνει το ήδη μεγάλο πορτοφόλι τους.
Μαθητές/τριες και συμμαθητές/τριες από διαφορετικές χώρες, με μαντίλες και χωρίς, με διαφορετικό χρώμα βγαίνουν με χαμόγελο από τα σχολεία. Γίνονται φίλοι και παίζουν μαζί στις γειτονιές, στις παιδικές χαρές και στα σοκάκια. Υπάρχουν όμως κάποιοι γονείς και κάποιοι «δάσκαλοι» ή «καθηγητές» που νομίζουν πως κάποιοι είναι κατώτεροι. Νομίζουν πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες για εκπαίδευση, για μάθηση, για ένα μέλλον με ευκαιρίες σπουδών και εργασία ίσων δικαιωμάτων. Επειδή είμαστε Έλληνες και ξένοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μαύροι και λευκοί- νομίζουν πως δεν είμαστε ίδιοι!
Κι υπάρχουν και αυτοί, που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται θρασύδειλα στις γειτονιές μας νομίζοντας πως είναι ανώτεροι από όλους. Γαβγίζουν σαν σκυλιά για τα αφεντικά τους που μας θέλουν καταπιεσμένους. Φωνάζουν με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και τη σημαία, θέλοντας μας χωρισμένους επειδή έτυχε να προερχόμαστε από άλλες χώρες, φυλές, σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Είναι ίδιοι με αυτούς που εμφανίστηκαν στην Καλλιθέα το ’40 και τη λεηλάτησαν, που κατέκαψαν τα χωριά της Βιάννου στην Κρήτη και κατάσφαξαν το Δίστομο. Δεν τους έχουμε ξεχάσει. Δεν τους φοβηθήκαμε τότε και δεν τους φοβόμαστε ούτε τώρα.
Όπως δεν φοβόμαστε να τους κοιτάξουμε πρόσωπο με πρόσωπο και να τους αναφέρουμε με το όνομά τους:
Ρατσιστές, Φασίστες και Δολοφόνοι!
Και δεν φοβόμαστε να τους ξεσκεπάσουμε είτε κρύβονται πίσω από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, το Σαχζάντ Λουκμάν και τον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα, τον Πετρίτ στην Κέρκυρα! Είτε κρύβονται σε παραμάγαζα φασιστών και εθνικιστών όπως είναι η Ελληνική Αυγή του Μπουγά που τολμά να βρομίζει με χουντικά συνθήματα την Καλλιθέα. Κι όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους τους κάνουν πλάτες και χαϊδεύοντας τους χτίζουν συρματοπλέγματα στα σύνορα και βυθίζουν βάρκες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μετατρέποντας τα σε υγρούς τάφους των καταπιεσμένων και των κατατρεγμένων της Ανατολής και του Νότου.
Είμαστε διαφορετικοί και είμαστε ίδιοι! Θα ζήσουμε μαζί σε γειτονιές αλληλεγγύης, σε γειτονιές εργατικές!
Θα παλέψουμε για την ισότητα απέναντι σε κάθε προκατάληψη! Ενωμένοι ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, ενάντια σε κάθε καταπίεση!
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα εγκληματία φασίστα να εμφανιστεί και χύσει το δηλητήριο του με την κάλυψη της αστυνομίας ή με την κάλυψη δημοτικών παρατάξεων όπως η Ελληνική Αυγή!
Οι ομοϊδεάτες των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών θα βρεθούν στο μοναδικό χώρο που τους αξίζει: το περιθώριο.

Σας καλούμε όλους και όλες :

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Κύπρου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί ούτε ένας φασίστας στην παρέλαση με την κάλυψη της αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.