26.3.19

Επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων κατοίκων και φορέων και μελών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση στα Άνω Λιόσια

Σωματεία και φορείς μαζί με κατοίκους έστησαν ανθρώπινη ασπίδα αρχικά στην είσοδο της πλατείας, επιχειρώντας να παρεμποδίσουν τη διέλευση εκπροσώπων του τοπικού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο χώρο, όπου είχε προγραμματιστεί να καταθέσουν στεφάνι. Αμέσως προκλήθηκε ένταση ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Ωστόσο, τα πνεύματα δυναμιτίστηκαν, όταν ξαφνικά ανάμεσα στις δυο πλευρές έσκασε ένα βαρελότο κρότου – λάμψης, το οποίο σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους ερρίφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Προς στιγμήν η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί, ωστόσο νέος κύκλος έντασης δημιουργήθηκε όταν η εκφωνήτρια ανήγγειλε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για την κατάθεση στεφάνου. Ξαφνικά, πολλά άτομα πετάχτηκαν μέσα από το πλήθος και σχηματίζοντας πάλι ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από το μνημείο Ηρώων, εμπόδισαν την κατάθεση του στεφάνου, με συνθήματα όπως: «Ο Κολοκοτρώνης είπε στο Μοριά, στους προσκυνημένους τσεκούρι και φωτιά» και «Έξω τα σκουπίδια από τη Φυλή, μαζί με το ΧΥΤΑ και η Χρυσή Αυγή». Στο σημείο κατέφθασαν επίσης, δυνάμεις των ΟΠΚΕ και των ΤΑΕ, οι οποίες ωστόσο παραμέρισαν όταν, ως εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων, το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Χάρης Κωστόπουλος εγγυήθηκε πως η κινητοποίηση ήταν καθαρά ειρηνική και θα αποχωρούσαν.
Απέναντι στην αντίδραση γονέων, ο κ. Κωστόπουλος διευκρίνισε ότι σέβονται απόλυτα την παρέλαση και τη διαδικασία και πως σκοπός δεν ήταν να σταματήσει ο εορτασμός αλλά να μην καταθέσουν στεφάνι οι χρυσαυγίτες, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Επιπλέον, με ανακοίνωσή τους επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, «για την επέμβαση των δυνάμεων της ΟΠΚΕ με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενάντια στο λαό και τη νεολαία της περιοχής».
Τελικά, τα σωματεία και οι φορείς αποχώρησαν και η κατάθεση στεφάνων συνεχίστηκε κανονικά με τους Συλλόγους του Δήμου Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.