8.1.19

Δύο πλοία με πρόσφυγες ψάχνουν λιμάνι

Το αλιεύσαμε από το προφίλ του Iasonas Apostolopoulos στο facebook.
Δύο διασωστικά πλοία παλεύουν για την αξιοπρέπεια όλων των αλληλέγγυων Ευρωπαίων. Το διασωστικό καράβι της γερμανικής ΜΚΟ, Sea-Watch, που επέστρεψε τα Χριστούγεννα στη θάλασσα καθώς και το επίσης γερμανικό Sea-Eye βρίσκονται με 49 ναυαγούς μεσοπέλαγα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους διατάζει να επιστρέψουν τους πρόσφυγες στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης και οι διασώστες αρνούνται. Ως αντίποινα, καμια ευρωπαϊκή χώρα δεν τους δίνει άδεια ελλιμενισμού. Τα καράβια θαλασσοδέρνονται στα ανοιχτά της Μάλτας εδώ και 14 μέρες με 7 μποφόρ, τα εφόδια τελειώνουν και οι περισσότεροι ναυαγοί είναι αφυδατωμένοι από τους εμετούς και την ταλαιπωρία. Ένας μετανάστης βούτηξε μες την απόγνωση του να κολυμπήσει μέχρι την Μάλτα, ευτυχώς περισυλλέγη ζωντανός.
Τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο αρνούνται να περιθάλψουν 49 ανθρώπους. Η εντολή είναι ξεκάθαρη. Ή θα πνιγείτε στη θάλασσα ή θα γυρίσετε στην Λιβύη. Δεν είναι ο κακός Σαλβίνι ή ο κακός Μαλτέζος. Η Ε.Ε επίσημα και ρητά αποκλείει διασωστικά καράβια από τα λιμάνια της.
YΓ. Σύμφωνα με τον καπετάνιο, το ζήτημα δεν είναι πόσες μέρες μπορούν ακόμα μετανάστες να αντέξουν, αλλά για πόσο καιρό θα τους αναγκάζουν να το υπομένουν όλο αυτό. Ήδη, 30 πόλεις από την Γερμανία δήλωσαν πρόθυμες να δεχτούν τους διασωθέντες, παρόλο αυτά λιμάνι δεν έχει βρεθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.