6.1.19

Σε εφαρμογή το δόγμα Μπολσονάρο για στρατιωτικές περιπολίες στις πόλεις

Άνδρες του ομοσπονδιακού στρατού της Βραζιλίας αναπτύχθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας θέτοντας σε εφαρμογή την προεκλογική δέσμευση του Μπολσονάρο για ηχηρή καταστολή απέναντι σε εγκληματίες.

Περίπου 300 στρατιώτες θα περιπολούν την πρωτεύουσα Φορταλέζα και άλλες πόλεις της περιοχής με στόχο να τερματιστούν οι πράξεις βανδαλισμού και η έξαρση βίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας, Γκιλιέρμ Τεόφιλο.
Η εντολή για την ανάπτυξη του στρατού υπεγράφη την Παρασκευή από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, τον πρώην δικαστή κατά της διαφθοράς Σέρζιο Μόρο, έπειτα από τον πολλαπλασιασμό «των επιθέσεων σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια» που αποδίδονται σε «εγκληματικές συμμορίες», σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.
Αυτή αποτελεί και την πρώτη δοκιμασία για τον ακροδεξιό πρόεδρο της χώρας  Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει δεσμευθεί για σκληρή πολιτική και εμπλοκή του στρατού με στόχο την ασφάλεια της χώρας.
Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τις συμπλοκές με την αστυνομία. Πολλά εμπορικά καταστήματα της περιοχής αποφάσισαν να κλείσουν, ενώ οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, οι επιθέσεις αυτές πιστεύεται ότι είναι έργο εγκληματικών ομάδων που διαμαρτύρονται κατά της σκλήρυνσης των συνθηκών κράτησης, διότι αυτό τις εμποδίζει να ελέγχουν τα διάφορα παράνομα δίκτυα από τις φυλακές.
Ο Μπολσονάρο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να αλλάξει τη νομοθεσία για να υπάρχει ατιμωρησία στρατιωτών και αστυνομικών που κάνουν χρήση βίας, αλλά και να χαλαρώσει την οπλοφορία επιτρέποντας σε απλούς πολίτες να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους. 
Ήδη ο νέος πρόεδρος ζήτησε από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να εγκρίνει τη νομοθεσία που θα προστατεύει τους υπευθύνους των αρχών και οργάνων ασφαλείας της χώρας από διώξεις για την άσκηση του καθήκοντός τους.

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/se-efarmogi-dogma-mpolsonaro-gia-stratiotikes-peripolies-stis-poleis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.