3.12.18

Πάπας: Εκτός κλήρου οι ομοφυλόφιλοι

Δεν υπάρχει χώρος στην Εκκλησία για ομοφυλόφιλους, διαμήνυσε ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνοντας σε όσους βρίσκονται στις τάξεις της να φύγουν και όσους θα ήθελαν να ενταχθούν να μην το κάνουν, ώστε να με ζήσουν μια «διπλή ζωή».

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί άνθρωποι με τέτοια τάση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ποντίφικας εκφράζοντας την ανησυχία του γι' αυτό το «σοβαρό ζήτημα».
«Πρέπει να παροτρύνουμε τους ομοφυλόφιλους ιερείς και τους θρησκευόμενους άνδρες και γυναίκες να ζουν αθλιότητα με ακεραιότητα και, πάνω απ 'όλα, να είναι άψογα υπεύθυνοι, προσπαθώντας να μην σκανδαλίζουν ποτέ ούτε τις κοινότητές τους ούτε τους πιστούς», είπε.
Η στάση του Πάπα σχετικά με τους μελλοντικούς ιερείς και την ομοφυλοφιλία δεν είναι καινούργια, ενώ η η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι «αμαρτωλή».
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013 ο ποντίφικας είχε κρατήσει χαμηλότερους τόνους λέγοντας το εξής: «Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και ψάχνει για τον Κύριο και έχει καλή θέληση, τότε ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνω;».
«Οδηγία» αναφορικά με την εκπαίδευση των ιεραποστόλων το 2016 υπογράμμισε την υποχρέωση της σεξουαλικής αποχής, καθώς και την απαγόρευση των ομοφυλοφίλων και εκείνων που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα».
Η απαγόρευση ανθρώπων «που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις» από τις τάξεις των ιερέων ορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.