17.12.18

Στους δρόμους οι Ούγγροι κατά της κυβέρνησης Ορμπάν

Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους της Βουδαπέστης -για τέταρτη ημέρα μέσα σε μία εβδομάδα-, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο εργατικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση του δεξιού εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία.
Ο νέος εργατικός νόμος επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως και σύμφωνα με τους επικριτές του εισάγει συνθήκες δουλείας.
Επίσης, η κυβέρνηση πέρασε νόμο περί θεσπίσεως διοικητικών δικαστηρίων που θα υπάγονται στην κυβέρνηση και θα επιλαμβάνονται ευαίσθητων θεμάτων όπως ο εκλογικός νόμος, οι διαμαρτυρίες και θέμα διαφθοράς.
Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες και φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα (μεταξύ αυτών «Μην κλέβετε» και «Ανεξάρτητα δικαστήρια»), περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας, κρατώντας σημαίες της Ουγγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Κυριακής ονομάσθηκαν... «Καλά Χριστούγεννα κ. πρωθυπουργέ» και διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν ειρηνικά.

http://www.efsyn.gr/arthro/stoys-dromoys-oi-oyggroi-kata-tis-kyvernisis-ormpan?fbclid=IwAR0UEEj6Likb-eKCWFs4srRbrWmLFpOZTee9wSSIjir8PWHMh57GO8qlzLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.