28.11.18

Eθνικιστική μαθητική πορεία στον Πύργο Ηλείας


Την ανωνυμία που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι νέες τεχνολογίες εκμεταλλεύονται ακροδεξιοί κύκλοι, υποκινώντας καταλήψεις σε σχολεία της χώρας και πορείες εθνικιστικού περιεχομένου, στοχεύοντας στον εύπλαστο μαθητικό πληθυσμό, προκειμένου να αποκτήσουν παρεμβατικό ρόλο.

Χθες, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Πύργου Ηλείας συμμετείχαν σε πορεία για τη Μακεδονία, ενώ καταλήψεις σημειώθηκαν σε περισσότερα από 11 σχολεία της περιοχής, οι οποίες ωστόσο δεν προέκυψαν από απόφαση γενικής συνέλευσης των μαθητών των σχολείων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Το τοπικό www.ilialive.gr μετέδωσε ότι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

«Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «Μακεδονία, γη ελληνική. Αλήτες, προδότες πολιτικοί», φώναζαν οι μαθητές, κρατώντας πανό αντίστοιχου περιεχομένου, ενέργεια η οποία εκθειάστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στην πορεία συμμετείχαν και γονείς μαθητών, όπως μας μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Η συστηματική προσπάθεια της Ακροδεξιάς να διεισδύσει στα σχολεία βρίσκει σθεναρή αντίσταση από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με ανακοινώσεις καταδικάζουν τις εθνικιστικές καταλήψεις και πορείες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καταγγέλλει τη διακίνηση ανυπόγραφων ανακοινώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε μηνύματα στα προσωπικά τηλέφωνα μαθητών, που καλούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την 29η Νοεμβρίου με αιχμή το Μακεδονικό:

«Καλούμε τους συμμαθητές μας να γυρίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα σχολεία και τις γειτονιές μας τις μισάνθρωπες, φασιστικές, δολοφονικές, σάπιες ιδέες τους και το ρατσιστικό τους δηλητήριο».

Οι Νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) με αφίσα-εφημερίδα τοίχου διαμηνύουν:

«Οι καταλήψεις είναι μέσο πάλης! Μέσο οργάνωσης και αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας. Οχι κηρύγματα μίσους και εθνικισμού!», θυμίζοντας εμβληματικές περιπτώσεις καταλήψεων, από το Πολυτεχνείο και τις καταλήψεις ενάντια στα μέτρα Κοντογιαννόπουλου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2008 και τις καταλήψεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τρύφων Αθανασόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας,
«Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε τη νέα γενιά από το δηλητήριο του φασισμού»

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας προπαγάνδας που προωθούν ακροδεξιοί κύκλοι, προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και τον λαό μας. Με κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς, να προσπαθούν να επιβάλουν στα σχολεία ‘‘εθνικιστικές καταλήψεις’’ καλλιεργώντας ταυτόχρονα το μίσος.

Χρέος των εκπαιδευτικών είναι η προώθηση των ιδεών για ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με τους λαούς όλων των χωρών και να εμποδίσουμε την ανάπτυξη του εθνικισμού από όλες τις πλευρές.

Χρέος μας είναι η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του φασισμού. Οταν αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου ήταν αργά, οι λαοί το πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρούς και πρώτα απ’ όλους η νεολαία της Γερμανίας.

Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν εμπειρία από το πώς αξιοποιήθηκαν οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί τη δεκαετία του ’90. Διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα (Γιουγκοσλαβία) και γέμισαν αίμα και πόνο την περιοχή μας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού».

Συντάκτης: 
Διαλεκτή Αγγελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.