13.11.18

Ο φασισμός δεν χωρά στην Αργυρούπολη


Εκατοντάδες αντιφασίστες από συλλογικότητες και οργανώσεις από τα νότια με κεντρικό σύνθημα «Η σκούφια μας κρατάει από την προσφυγιά - έξω οι φασίστες από τη γειτονιά» πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αργυρούπολης με αφορμή την προκλητική παρουσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ΟΔΕΥΩ» στις τοπικές μαθητικές παρελάσεις ανήμερα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή είχε αφετηρία την πλατεία Βάρναλη και κατεύθυνση τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Μ. Γερουλάνου και Κύπρου).

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν ειρηνικά στην πόλη, φώναξαν συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα και κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και εναντίον του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου.

Στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης «Εκτός Πλάνου», η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Λαϊκή Αντίσταση, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» αλλά και δεκάδες αντιφασιστών/τριών από τα νότια προάστια και όχι μόνο.

Συντάκτης: 
Στράτος Ιωακείμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.