10.9.18

Δολοφονία 22χρονου εγείρει φόβους για νέο Κέμνιτς

Ένας 22χρονος Γερμανός δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Κέτεν. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο Αφγανούς ως υπόπτους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Κέτεν, οι δύο άνδρες θεωρούνται ύποπτοι για ανθρωποκτονία και πως οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα «προς όλες τις κατευθύνσεις».
Η δολοφονία του 22χρονου, λίγες ημέρες μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια στο Κέμνιτς, στην ανατολική Γερμανία, εξαιτίας της δολοφονίας ενός 37χρονου, για την οποία ως ύποπτοι έχουν συλληφθεί δύο μετανάστες.
Η πρώτη δολοφονία έγινε η αιτία να οργανωθούν ακροδεξιά συλλαλητήρια και από την άλλη πλευρά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, ενώ σημειώθηκαν πολύ βίαια επεισόδια.
Στη Γερμανία έχει ανοίξει ένας έντονα συγκρουσιακός διάλογος για το μεταναστευτικό, τον ρόλο του Ισλάμ, αλλά και το ναζιστικό παρελθόν της χώρας. Η νέα δολοφονία αυξάνει τους φόβους για νέα επεισόδια.
Μέσω Twitter, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο τοπικό κοινοβούλιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, Κάτια Πέλε, δήλωσε ότι «ο βίαιος θάνατος κάθε ανθρώπου είναι καταδικαστέος και στο Κέτεν πρέπει να υπάρξει σύνεση».
Πρέπει να αποφύγουμε το «σπιράλ βίας», τόνισε.
Ο Χολγκερ Σταλκνεχτ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου και στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τον τοπικό πληθυσμό να τηρήσει «λογική» στάση.
«Ο θάνατος ενός νεαρού» γερμανικής εθνικότητας «με αγγίζει ιδιαίτερα και λυπούμαι βαθύτατα που συνέβη αυτό», τόνισε υποσχόμενος πως οι αρχές του κρατιδίου θα θέσουν κάθε μέσο στη διάθεση των ερευνών, προκειμένου να χυθεί φως στο γεγονός.
«Η βία θα πρέπει να καταδικάζεται απ’ όπου κι εάν αυτή προέρχεται. Η στιγμή καλεί σε πένθος και περισυλλογή», αναφέρεται στο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η υπεύθυνη υποθέσεων ενσωμάτωσης του κρατιδίου Σούζι Μέμπεκ.
Από την πλευρά του, το μέλος της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Αντρέ Βεντ, έριξε λάδι στη φωτιά με «τιτίβισμα» στο οποίο έγραψε ότι «οι δολοφονίες συνεχίζονται, αλλά τα συστημικά κόμματα και ΜΜΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δυσφημούν τους πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία τους και να φιμώνουν την κριτική».
Επίσης, τα κόμματα και στελέχη της ακροδεξιάς, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης νεοναζιστικού κόμματος, που έχει απαγορευθεί, με ανακοινώσεις τους κάνουν παραλληλισμούς με το Κέμνιτς και καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο στη μνήμη του νεκρού 22χρονου.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο 22χρονος υπέκυψε σε εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από βίαια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αυτού και ενός άλλου νεαρού που τον συνόδευε με τους δύο Αφγανούς.
Αφορμή φαίνεται να ήταν μια πρώτη διαφωνία το βράδυ του Σαββάτου σε γήπεδο ανάμεσα σε μία έγκυο γυναίκα και τρεις Αφγανούς σχετικά με την πατρότητα του παιδιού.
Σήμερα, δεκάδες κάτοικοι άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή της συμπλοκής και να αφήνουν λουλούδια και να ανάβουν κεριά στο σημείο του δράματος.

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/dolofonia-22hronoy-egeirei-fovoys-gia-neo-kemnits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.