10.9.18

Τραμπουκισμών συνέχεια κατά δημοσιογράφων στη Λέσβο

Νέες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων έλαβαν χώρα στο νησί της Λέσβου τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τις αρχές να προχωρούν σε δύο συλλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτριας της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο, Ανθή Παζιάνου, μπήκε στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων, με αφορμή ρεπορτάζ της σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε Ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από άτομα που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι.
Ακολούθως, η δημοσιογράφος έγινε αποδέκτης σκληρής επίθεσης, με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας.
«Η ακροδεξιά δηλαδή και χυδαία, αυτή, επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι "πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν"» ανέφερε σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου.
Η δημοσιογράφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση και ζητώντας τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το Σάββατο συνελήφθησαν δυο άτομα, ένας έμπορος της Γέρας διαχειριστής διαδικτυακής ομάδας μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ένας κατά δήλωση του απόστρατος του πολεμικού ναυτικού.
Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ του Σαββάτου, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.
Παράλληλα, σήμερα (Κυριακή), η δημοσιογράφος προϊσταμένη του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη κατήγγειλε ότι δέχθηκε υβριστικά και απειλητικά τηλέφωνα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Στρατής Μπαλάσκας είχε δεχθεί συντονισμένες φασιστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης, με αφορμή την αναδημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ενός παλαιότερου δικού του χρονογραφήματος με τίτλο «Η Παναγιά η πουτανιάρα στο κάτω κάστρο της Μυτιλήνης».
Οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, υπήρξε τοποθέτηση για αυτές στην «Πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Th. Jagland.

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/trampoykismon-syneheia-kata-dimosiografon-sti-lesvo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.