25.5.18

Το ΣτΕ αγνόησε τις αντιδράσεις των κατοίκων

Παρά τις αντιδράσεις συλλογικών φορέων, κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, το Συμβούλιο της Επικρατείς επικύρωσε την έναρξη κατασκευής του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων, εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος).

Ειδικότερα, οι δικαστές του Ε' Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσαν την ολοκλήρωση των όρων δόμησης στην εν λόγω έκταση, στην οποία θα ανοικοδομηθεί πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, που θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης, κινηματογράφους κ.λπ. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια το ΣτΕ είχε εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 124,126, 127 και 128) στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί τότε οι όροι δόμησης στην εν λόγω περιοχή, οι οποίοι στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν.
Όμως στο μεσοδιάστημα άλλαξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και το Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε εκ νέου στο ΣτΕ λόγω αλλαγής στο πρόσωπο του προτείνοντος υπουργού.
Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμ 71/2018 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο Δημήτρης Βασιλειάδης) έκρινε νόμιμο το νέο σχέδιο Προεδρικού διατάγματος μόνο ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητας του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου