21.5.18

Πότε πέθανε ο Χίτλερ σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε όντως το 1945 στο Βερολίνο με υδροκυάνιο και μία σφαίρα, επιβεβαίωσαν Γάλλοι ερευνητές που είχαν τη σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε κομμάτια από τα δόντια του Φύρερ τα οποία βρίσκονταν στη Μόσχα.

«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει πως ο Χίτλερ πέθανε το 1945» δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ παίρνουν τέλος. Δεν διέφυγε με υποβρύχιο στην Αργεντινή, δεν βρίσκεται σε κρυμμένη βάση στην Ανταρκτική, ούτε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» πρόσθεσε ο Σαρλιέ.
Η μελέτη, την οποία πραγματοποίησε ο Σαρλιέ με άλλους ερευνητές, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο European Journal of Internal Medicine. H ανάλυση στα χαλασμένα δόντια και στις «γέφυρες» έδειξε συγκεντρώσεις πλάκας στα δόντια και καθόλου ίχνη από ίνες κρέατος -ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος.
Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2017 η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB και τα ρωσικά κρατικά αρχεία έδωσαν άδεια σε ομάδα ερευνητών να εξετάσει τα οστά του, για πρώτη φορά από το 1946, όπως σημείωσε ο Σαρλιέ.
Οι Γάλλοι ερευνητές ήταν σε θέση να εξετάσουν ένα κομμάτι κρανίου που θεωρείται ότι ανήκε στον Χίτλερ, στο οποίο φαινόταν μια τρύπα στην αριστερή πλευρά, που πιθανότατα προκλήθηκε από το πέρασμα της σφαίρας. Ωστόσο, δεν δόθηκε άδεια στους ερευνητές να πάρουν δείγματα από το κομμάτι αυτό.

Όπως προκύπτει, η μορφολογία του κομματιού ήταν «πλήρως συγκρίσιμη» με ακτινογραφίες του κρανίου του Χίτλερ που είχαν τραβηχτεί έναν χρόνο πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αναμένεται να ρίξει φως και στα ακριβή αίτια του θανάτου. «Δεν ξέραμε αν είχε χρησιμοποιήσει αμπούλα κυανίου για να αυτοκτονήσει ή αν ήταν σφαίρα στο κεφάλι. Κατά πάσα πιθανότητα είναι και τα δύο» είπε ο Σαρλιέ.
Παρόλα αυτά, η εξέταση των δοντιών δεν έδειξε ίχνη πυρίτιδας, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για πυροβολισμό στο στόμα- το πιο πιθανό είναι πως ήταν στον λαιμό ή στο μέτωπο. Επίσης, κάποια ίχνη που βρέθηκαν σε ψεύτικα δόντια υποδεικνύουν χημική αντίδραση του κυανίου και των μεταλλικών στοιχείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.