1.3.18

Η χρυσαυγίτικη βία δεν τρομοκρατεί τη «Φαβέλα» (βίντεο)


Με εμφανή τα τραύματα στο κεφάλι της από τη χρυσαυγίτικη βία, η Ελευθερία Τομπατζόγλου αναφέρθηκε λεπτομερώς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της «Φαβέλας», σε όσα έζησε κατά την επίθεση τάγματος εφόδου στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο το απόγευμα της Κυριακής, όταν η ίδια υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα.


«Στόχευαν μόνο τα κεφάλια μας, κανείς μας δεν έχει τραύματα από τους ώμους και κάτω, "ένα εκατοστό πιο δεξιά θα ήταν μοιραίο", μου είπαν οι γιατροί», ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα και περιέγραψε πώς οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο, άρχισαν να χτυπούν με κλομπ και λοστούς και προσπάθησαν με πυρσούς να κάψουν στο πρόσωπο δύο μέλη της συνέλευσης (βλ. «Θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε σήμερα», «Εφ.Συν.» 27.2.2018).

Επισήμανε, επίσης, τα κοινά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επίθεσης με άλλες των ταγμάτων εφόδου: οργανωμένη, ένοπλη, πάρα πολύ σύντομη, με παράγγελμα λήξης («τέλος χρόνου») και συντεταγμένη αποχώρηση των δραστών που φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την Ελευθ. Τομπατζόγλου, η Χ.Α. στοχοποίησε τη «Φαβέλα» λόγω της αντιφασιστικής δράσης της. «Η βία είναι συνυφασμένη με την ιδεολογία της Χ.Α., δεν μπορεί να συγκρατηθεί η βάση της χωρίς αυτήν, είναι ο κύριος σκοπός της και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε», σημείωσε.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, «φαιδρή, βεβιασμένη και πανικόβλητη» τη δήλωση με την οποία ο Ν. Μιχαλολιάκος διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή μελών της Χ.Α. στην επίθεση και τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ο διπλός λόγος της οργάνωσης που συνηθίζει να αρνείται τις επιθέσεις της.

Σχολιάζοντας τον ρόλο των ΜΜΕ η δικηγόρος αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια πολλών μέσων να αναπαραγάγουν μια θεωρία δύο άκρων με εκφράσεις όπως «συμπλοκές» και «επεισόδια», ενώ τόνισε τη σημασία να προβάλλεται η δίκη της Χ.Α.

Οι υπόλοιποι ομιλητές, μέλη της ανοιχτής συνέλευσης, σημείωσαν ότι «η "Φαβέλα" δεν τρομοκρατείται, γι' αυτό και έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες της» και απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή αφισοκόλληση στις γειτονιές του Πειραιά και στην αντιφασιστική συγκέντρωση της προσεχούς Παρασκευής (18.00, πλ. Καραϊσκάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.