9.3.18

Μαχαίρια, σβάστικες και ναζιστικά βιβλία

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, ορισμένες φωτογραφίες από τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης για τη σύλληψη 11 ακροδεξιών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται μαχαίρια, φυσίγγια, καθώς και ναζιστικά σύμβολα και βιβλία.
Οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες (Τετάρτη) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας φέρονται να είναι μέλη των νεοναζιστικών μορφωμάτων «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) και «Combat 18 Hellas», οι οποίοι ετοίμαζαν να αναβαθμίσουν την τρομοκρατική δράση τους με βομβιστικές επιθέσεις με ANFO (εκρηκτική ύλη).
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα 4 κακουργήματα αφορούν 7 εκ των συλληφθέντων (πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο, στις 9.30 το πρωί), ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους 4 (απολογούνται την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί), μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, ο οποίος -όπως φέρεται να προκύπτει από συνομιλίες που καταγράφηκαν- εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή, ωστόσο ο ίδιος ενώπιον της εισαγγέλεως διέψευσε κατηγορηματικά όσα του αποδίδει η αστυνομία.


Πηγη: http://www.efsyn.gr/arthro/mahairia-svastikes-kai-nazistika-vivlia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.