24.3.18

Πέθανε στη γέννα 14χρονο θύμα βιασμού

Ένα κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια του τοκετού στην Παραγουάη, όπου η έκτρωση απαγορεύεται, εκτός εάν η γέννηση απειλεί τη ζωή της μητέρας. Το μωρό είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά βρίσκεται σε αναπνευστική υποστήριξη.

Η 14χρονη είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες, αφού παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη όταν πήγε να δουλέψει. Οι γιατροί επιχείρησαν να της κάνουν καισαρική, αλλά το κορίτσι υπέστη τρεις καρδιακές ανακοπές και στη συνέχεια πέθανε.
«Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να την σώσουμε. Το σώμα της δεν ήταν έτοιμο για εγκυμοσύνη» ανακοίνωσε η διεύθυνση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον Guardian.
Ο 37χρονης θύτης που τη βίασε συνελήφθη από αστυνομικούς την Πέμπτη, όπως δήλωσε επικεφαλής της Εθνικής Γραμματείας Παιδιών και Εφήβων (SNNA).
Το τραγικό περιστατικό θυμίζει ένα άλλο του 2015, όταν οι αρχές της Παραγουάης εμπόδισαν μία 10χρονη να κάνει έκτρωση, ενώ είχε βιαστεί από τον πατριό της.
Τότε το κορίτσι επέζησε μετά τον τοκετό. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, δεν της έχει παρασχεθεί ακόμα στέγη, όπως της είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
Η διευθύντρια του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, σημείωσε ότι «είμαστε μια χώρα που δεν έχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση βασισμένη στην επιστήμη.
»Οι αρχές εκμεταλλεύονται την καθολική πλειοψηφία στη χώρα για να προωθήσουν νόμους που βασίζονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και όχι επιστημονικές».
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Παραγουάης, 889 κορίτσια από 10 μέχρι 14 γέννησαν το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου