19.11.17

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για λίγα τρόφιμα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και ακόμη 40 τραυματίστηκαν σοβαρά στο Μαρόκο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διανομή βοήθειας σε τρόφιμα στα νότια της χώρας. Σύμφωνα με τις αρχές τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Σίντι Μπουλαλάμ στην επαρχία Εσαουίρα, στον νότο του Μαρόκου, όπου η ξηρασία έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
Οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Ο βασιλιάς του Μαρόκου κάλεσε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη φροντίδα των θυμάτων και των οικογενειών τους, ενώ δήλωσε ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος για τις κηδείες των νεκρών και τα νοσήλια των τραυματιών.
Το κράτος, αλλά και οργανώσεις αρωγής και ΜΚΟ συχνά προσφέρουν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουν τους κατοίκους που υποφέρουν λόγω των ελλείψεων, αλλά και του υψηλού κόστους των διαθέσιμων τροφίμων.
Η διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται συχνά στις σκεπαστές αγορές των χωριών και των πόλεων (σουκ), που είναι στενές και γεμάτες κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.