31.8.17

ΗΠΑ: «Μην ανησυχείτε κυρία μου, σκοτώνουμε μόνο μαύρους» [Βίντεο]

Nέο ρατσιστικό κρούσμα εκ μέρους της αμερικανικής αστυνομίας κατέγραψε η κάμερα. Τα ΜΜΕ δημοσιοποίησαν βίντεο με αστυνομικό να εκστομίζει ρατσιστικά σχόλια κατά την διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, με σκοπό… να «καθησυχάσει» την λευκή οδηγό.

«Μόνο μαύρους σκοτώνουμε» ακούγεται να της λέει ψύχραιμα.

Αναλυτικότερα, το βίντεο έχει ληφθεί από την κάμερα που υποχρεούνται να φέρουν όλα τα περιπολικά της αμερικανικής αστυνομίας και δείχνει τον έλεγχο που διενεργεί ο αστυνομικός, Γκρεγκ Αμποτ, σε λευκή γυναίκα οδηγό.

Η γυναίκα ακούγεται να λέει στον αστυνομικό ότι είναι ανήσυχη λόγω των πολλών βίντεο με αστυνομική βία που έχει δει και ακριβώς σε εκείνο το σημείο, ο Αμποτ ακούγεται να της λέει: «Αλλά δεν είστε μαύρη. Θυμηθείτε, πυροβολούμε μόνο μαύρους. Ναι. Σκοτώνουμε μόνο μαύρους εμείς, σωστά; Όλα τα βίντεο που έχετε δει δείχνουν μαύρους να σκοτώνονται».

Αν και το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2016, η αστυνομία του Κομπ ανακοίνωσε πως μόλις τώρα ανακάλυψε το βίντεο, με τον διοικητή του τμήματος να δηλώνει ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθεί το συμβάν.


Aπό tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.