31.8.17

Ιταλία: Επίθεση ανήλικου σε πρόσφυγα [Βίντεο]

Βίαιη επίθεση δέχθηκε ένας πρόσφυγας από έναν ανήλικο στην περιοχή Άκουι Τέρμε, έξω από την πόλη Αλεσσάντρια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Οι φίλοι του βιντεοσκόπησαν την όλη σκηνή με κινητό τηλέφωνο...

Στο βίντεο φαίνεται ένας νέος ο οποίος πηγαίνει κοντά στον πρόσφυγα, στην μέση μιας πλατείας, του μιλά με προκλητικό τρόπο, λέγοντας του ότι «αν θέλει μπορεί να καλέσει την αστυνομία» και στο τέλος τον χτυπά και τον ρίχνει στο έδαφος.

Την σκηνή τράβηξαν με κινητό άλλοι νέοι, επιδοκιμάζοντας την προκλητική επίθεση, αναρτώντας το βίντεο στο διαδίκτυο.

Οι καραμπινιέροι, βλέποντας τις εικόνες, εντόπισαν και ανέκριναν δυο δεκαεπτάχρονους, οι οποίοι καταγγέλθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για άσκηση σωματικής βίας και προτροπή σε εγκληματικές πράξεις. Αναμένεται να εντοπισθούν και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι της βίαιης αυτής επίθεσης.

Ο πρόσφυγας που δέχθηκε την επίθεση είναι επίσης ανήλικος και ζει και εργάζεται σε οργάνωση η οποία υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ένταξης στην περιοχή.

Έπειτα από την επίθεση, ο ανήλικος πρόσφυγας μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος του Άκουι Τέρμε, Λορέντσο Λουκίνι, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια κατάπτυστη πράξη», σημειώνοντας πως «η ταύτιση της πόλης του με την πράξη αυτή θα προκαλέσει αναμφίβολα μια τεράστια ζημιά».


Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.