22.4.17

Ο χρυσαυγίτης Μερμηγκούσης στους συλληφθέντες για την επίθεση στη Χίο (video)

Το μέλος της Χ.Α. Ματθαίος Μερμηγκούσης και ένας ακροδεξιός, γνωστός στην αστυνομία για τη χουλιγκανική του δράση σε επεισόδια γηπεδικού χαρακτήρα, αναγνωρίστηκαν για την επίθεση της Πέμπτης σε βάρος προσφύγων.

Ωστόσο, η αστυνομία προχώρησε και σε επτά προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προφανώς αμύνονταν. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις πρόσφυγες, δύο από τους οποίους ελαφρά. Την ώρα της επίθεσης οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν καλώντας τους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν, σύμφωνα με αλληλέγγυους. 
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι για απρόκλητη επίθεση και σωματική βλάβη σε βάρος μεταναστών. Ο Μερμηγκούσης αντιμετωπίζει και την κατηγορία για αντιποίηση αρχής επειδή ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός. 
Ο Μερμηγκούσης έχει κατηγορηθεί και για επίθεση κατά του διευθυντή του ιστότοπου astraparis.gr, Γιάννη Στεβή, στη διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.
Η δίκη των δύο συλληφθέντων αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Απριλίου το μεσημέρι.

Η εστία της έντασης

Πριν την επίθεση και οι δύο είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο δημαρχιακό κατάστημα της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο νησί. 
Ακροδεξιοί αντιδρούν στην πρόθεση βασκικής ΜΚΟ να χρησιμοποιήσει χώρο πρώην κλινικής για παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες και ντόπιους. Μάλιστα, μέλη της Χ.Α. απειλούσαν με ξυλοδαρμό τον νέο αστυνομικό διευθυντή της Χίου.
Συγκεκριμένα, στο περιθώριο επεισοδιακή συνεδρίασης του Δ.Σ. Χίου ο Αθανάσιος Μπασιούκας, ήταν με πολιτική περιβολή και παρενέβη για να γλιτώσει από τα χέρια των ακροδεξιών περαστικό οδηγό αυτοκινήτου που διαπληκτίστηκε μαζί τους.
Τέλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Αμπαζής κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι προπηλακίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο δημοτικό κατάστημα.
Ακολουθεί βίντεο από το επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή Χίου

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου