24.9.16

O Colin Kaepernick: Υπάρχει πολύς ρατσισμός μεταμφιεσμένος ως πατριωτισμός σε αυτή τη χώρα


Ο Colin Kaepernick έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ιδιαίτερα στους πιο συντηρητικούς κύκλους των ΗΠΑ. Η στάση του, δηλαδή το να μην σηκώνεται όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν τους αγώνες, διαμαρτυρόμενος για τον ρατσισμό και τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από ρατσιστές και συντηρητικούς, αλλά και πολλές εκδηλώσεις συμπαράστασης από συναθλητές του, που...κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Οι αντίπαλοι του έχουν φτάσει στο σημείο να εξαπολύουν απίστευτες κατηγορίες απέναντι του, όπως ο Ρεπουμπλικανός Βουλευτής Scott King (εκλέγεται στην Iowa), που πρόσφατα δήλωσε ότι ο Kaepernick συμπαθεί τον ISIS, γιατί.....η σύντροφος του είναι μουσουλμάνα!!! Και κάποιοι άλλοι έχουν απειλήσει την ζωή του!!!

Μετά λοιπόν την δολοφονία του Terrence Crutcher από αστυνομικούς στην Tulsa της Οκλαχόμα, ο Colin Kaepernick μίλησε στον Guardian για όλα αυτά.

"Υπάρχει πολύς ρατσισμός, μεταμφιεσμένος σε πατριωτισμό σε αυτήν την χώρα, και κάποιοι θέλουν να πουν πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την σημαία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα για το οποίο μιλάμε. Μιλάμε για φυλετικές διακρίσεις,ανισότητες και αδικίες που συμβαίνουν σε όλη την χώρα" είπε στον δημοσιογράφο του Guardian, πριν μιλήσει για την δολοφονία του Terrence Crutcher από τους αστυνομικούς.

"Το αυτοκίνητο του είχε πάθει βλάβη και έψαχνε να βρει κάποιον να τον βοηθήσει και δολοφονήθηκε. Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα για αυτό για το οποίο μιλάμε. Και νομίζω πως ότι συμβεί στους αστυνομικούς που τον σκότωσαν, θα είναι πολύ διδακτικό, γιατί όλοι θα παρακολουθούν αυτό το ζήτημα", συμπλήρωσε.

Πηγή:vox.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.