24.9.16

Δουβλίνο, 24 Σεπτεμβρίου! Μεγάλη διαδήλωση για το δικαίωμα στην έκτρωση!

Εχτές, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, έγινε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο του Δουβλίνου, με αίτημα την κατάργηση του άρθρου 8 του Ιρλανδικού Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει τις αμβλώσεις. 

Εξ αιτίας αυτού του άρθρου, πολλές γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αγγλία για να τερματίζουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ενώ ακόμα και σε περίπτωση που η μη διακοπή της εγκυμοσύνης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή της γυναίκας (από τις λίγες περιπτώσεις που επιτρέπεται η έκτρωση), η γραφειοκρατική διαδικασία είναι τόσο αργή, που πολλές γυναίκες πέθαναν επειδή οι αρμόδιες επιτροπές είτε αρνούνταν, είτε καθυστερούσαν να αποφασίσουν εαν θα έπρεπε επιτραπεί η έκτρωση σε αυτές τις περιπτώσεις. Η διαδήλωση, που αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας ROSA (για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα, ενάντια στον Σεξισμό και στην Λιτότητα), αποτέλεσε μια μεγάλη επιτυχία. 

Παρά το γεγονός ότι έβρεχε και ο καιρός ήταν γενικά πολύ άσχημος, εκατοντάδες γυναίκες και άντρες από όλη την Ιρλανδία, πήραν μέρος στην, ομολογουμένως  μεγάλη και πολύχρωμη διαδήλωση.Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν.




Ο καλύτερος επίλογος, νομίζουμε, ότι είναι το σχόλιο που έγραψε στο facebook μία από τις διαδηλώτριες: "Χαίρομαι που προς το τέλος έκατσα να δω και τα άλλα μπλοκ, και έπεσα πάνω στις Μαίες Υπέρ της Επιλογής, που φώναζαν το σύνθημα "Σπρώξε, Σπρώξε, Σπρώξε, Κατάργησε το άρθρο 8". Δάκρυσα,  γιατί θυμήθηκα την γέννηση του γιου μου, πρίν από κάπου τέσσερα χρόνια, και την υπερηφάνεια που θα νιώσω,όταν, στο μέλλον, του πω ότι επέλεξα να το γεννήσω και ότι πάλεψα και για το δικαίωμα των άλλων στην επιλογή".....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.