25.8.16

Λονδίνο: Κατέβασαν αδέλφια από αεροπλάνο απλά και μόνο επειδή ήταν μουσουλμάνοι!!

Τρία αδέλφια, δύο κοπέλες και ένας νεαρός, είχαν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο Λονδίνο με προορισμό τη Νάπολη, μέχρι που ξαφνικά η αεροσυνοδός τους ζήτησε να κατέβουν και τους οδήγησε στην αστυνομία: Επιβάτες είχαν εκφράσει ανησυχία πως τα αδέλφια «ήταν της ISIS» επειδή νόμιζαν πως οι δύο κοπέλες, που φορούσαν μαντίλα, διάβαζαν κάτι στα αραβικά.

Το περιστατικό συνέβη σε πτήση που θα έφευγε από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου. Τα τρία αδέλφια, από 19 μέχρι 24 χρονών, έχουν γεννηθεί στη Βρετανία και έχουν ινδική καταγωγή. 

Η αεροσυνοδός τους οδήγησε σε «πράκτορες ασφάλειας», όπως ανέφεραν οι ίδιοι μιλώντας στη συνέχεια σε βρετανικά ΜΜΕ. Η πρώτη ερώτηση ήταν αν μιλούσαν αγγλικά και στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις για παλιότερα ταξίδια. 

Η εξήγηση που τους έδωσαν για τον έλεγχο ήταν πως επιβάτης είχε απευθυνθεί σε αεροσυνοδό επειδή η μία από τις κοπέλες «μπορεί να είναι ISIS» καθώς «διάβαζε αραβικά» στο τηλέφωνό της. Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε πως, μεταξύ άλλων, δεν έχει καν αραβική, αλλά ινδική καταγωγή. 

Η εταιρεία, η Easyjet, επιβεβαίωσε το περιστατικό λέγοντας πως οι επιβάτες τελικά επέστρεψαν στο αεροσκάφος και πραγματοποίησαν κανονικά το ταξίδι τους. «Η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και όποτε υπάρχει ανησυχία, την διερευνούμε» ανέφερε, σημειώνοντας πως «ζητά συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία».


Aπό in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου