28.6.16

Να καταδικαστούν οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές». Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο Εφετείο αύριο 29 Ιούνη, 9πμ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Β’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 και Αλεξάνδρας) θα εκδικαστεί η έφεση που άσκησαν οι (6 από τους 8) πρωτοδίκως καταδικασθέντες «Αυτόνομους Εθνικιστές».

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση «της Πανόρμου», όταν τον Γενάρη του 2010 η παραπάνω συμμορία νεοναζί είχε επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο μετρό Πανόρμου, τραυματίζοντας αρκετούς συγκεντρωμένους.
Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά τον Ιούνη του 2015 και οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν μεν καταδικαστικές αλλά πολύ χαμηλές για την κλίμακα της επίθεσης και για ελάχιστους από τους τότε κατηγορούμενους (με ένα πρωτοφανές σκεπτικό αθωώθηκαν 24 από τους 32 κατηγορούμενους που δεν είχαν αναγνωριστεί από τουλάχιστον δύο μάρτυρες…).  Οι δε κατηγορούμενοι, που πριν την απόφαση διατράνωναν τη αθωότητα τους, έφυγαν χαμογελαστοί από το δικαστήριο και φυσικά δεν τους έλειψε το θράσος να ασκήσουν έφεση!
 Ζούμε σε μια εποχή όπου οι ακροδεξιές φωνές δυναμώνουν, συνεπικουρούμενες τόσο από τις πολιτικές λιτότητας όσο και από την πρόσφατη κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ζούμε σε μια περίοδο που η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει καθυστερήσει σε τέτοιο βαθμό που κυκλοφορούν ελεύθεροι ο δολοφόνος Ρουπακιάς και οι προϊστάμενοι του. Κάθε μάχη απομόνωσης των νεοναζί, καταδίκης των πρακτικών τους και απόκρουσης του ρατσιστικού δηλητηρίου τους είναι κομβικής σημασίας.
Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής κινητοποιούμαστε ξανά για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και για να οργανώσουμε την κινηματική παρουσία μας μέσα και έξω από το δικαστήριο την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Καλούμε σε συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου 9πμ στο Εφετείο. Ζητάμε επίσης οικονομική ενίσχυση από συλλογικότητες, όπως και κάθε αντιφασίστα αγωνιστή και αγωνίστρια για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων που ανέρχονται σε περίπου 2.000 ευρώ για την πολιτική αγωγή .
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 7ου διαμερίσματος, Β ΕΛΜΕ Αθηνών, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ου διαμερίσματος, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.