28.6.16

Λιμάνι Πειραιά: Οι αρχές μεταφέραν πρόσφυγες κάτω από μια γέφυρα για να μην ...ενοχλούνται οι τουρίστες.

Η γέφυρα απέναντι από το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε τελικά προσωρινή στέγη σε όσους πρόσφυγες βρίσκονταν ακόμα στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, περιμένοντας να δημιουργηθούν θέσεις φιλοξενίας στην Αττική, προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι.

Καθώς οι θέσεις ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί, την περασμένη εβδομάδα οι αρχές μετέφεραν τους πρόσφυγες από την Ε1 στη γέφυρα.
Τα στοιχεία του Συντονιστικού για το Προσφυγικό κάνουν λόγο για 1.200 πρόσφυγες, ωστόσο αλληλέγγυοι της Παμπειραϊκής, με τους οποίους μίλησε η «Εφ.Συν.», ανεβάζουν τον αριθμό σε περίπου 1.800, μαζί με τις μερικές δεκάδες που εξακολουθούν να ζουν στην αυλή πίσω από την Πέτρινη Αποθήκη.
Σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού, η μεταφορά έγινε αφ’ ενός για να εκκενωθεί το λιμάνι εν όψει της αυξημένης κίνησης της καλοκαιρινής περιόδου και αφ’ ετέρου για την προστασία των προσφύγων από τον ήλιο και για την ασφάλειά τους, αφού, όπως λένε οι πηγές, είχαν αρχίσει να βουτάνε στο λιμάνι για να δροσιστούν και ήταν αυξημένος ο κίνδυνος ατυχήματος.
Οσο για τις νέες θέσεις σε καταυλισμούς, αυτές παραμένουν «προτεραιότητα» των αρχών, σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού, που όμως δεν δεσμεύτηκαν σε χρονοδιάγραμμα.
Πάντως οι ανάγκες των προσφύγων παραμένουν και στη νέα θέση τους. Οι αλληλέγγυοι κάνουν λόγο για έλλειψη σε σαγιονάρες, σαμπουάν, χαρτί τουαλέτας, πλαστικά ποτήρια, άδεια πεντόλιτρα πλαστικά μπουκάλια, γάλα διαρκείας και μωρομάντιλα.

Από www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.