12.4.16

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης την Πέμπτη 14/4, στην πλ. Βικτωρίας

Oι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο συγκροτήσαμε από κοινού ένα μέτωπο αλληλεγγύης και διεκδίκησης ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών κατοίκων της Αθήνας. Επιδιώκουμε  να αναλάβουμε από κοινού με κατοίκους και συλλογικότητες της πόλης δράσεις και πρωτοβουλίες ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και κάθε ιδεολογία ή πρακτική που απειλεί την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.

Για μας αλληλεγγύη σημαίνει ο κάθε ένας και η κάθε μια να σκύβει μπροστά στα προβλήματα του άλλου και να στηρίζει  ενεργά τις προσπάθειες για την επίλυσή τους. Σημαίνει να μην περιορίζονται οι  αγώνες και οι προσπάθειες του καθενός στα δικά του αποκλειστικά προβλήματα, όσο σημαντικά και μεγάλα κι αν είναι αυτά, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιχειρήσουμε από κοινού να ανακουφίσουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ανεξάρτητα από χρώμα, προέλευση, θρησκεία ή εθνικότητα.

 Όσοι παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία έχουμε ήδη πολλές εμπειρίες σχετικά με το πόσο πολύ υποφέρουν σήμερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά και οι ντόπιοι, θύματα της κρίσης και των πολιτικών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε οι πρώτες μας δράσεις να είναι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στα θύματα της φτώχειας και του πολέμου. Την Πέμπτη 14-4 στην πλατεία Βικτωρίας από τις 6μμ μέχρι τις 8μμ θα είμαστε εκεί για να μαζέψουμε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για να ανακουφίσουν πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα στη χώρα μας, καθώς και οικογένειες ντόπιων και μεταναστών απόρων που ζουν στην πόλη μας.

Καλούμε τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας και τις συλλογικότητες της πόλης που 
επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας αυτή να μας συναντήσουν φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα συλλέγουμε:

Ρύζι, μακαρόνια, σάλτσα ντομάτα, πάνες, σερβιέτες, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής



Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «το μυρμήγκι» 

Ένωση Αφρικανών Γυναικών

Μαροκινή Κοινότητα Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.