12.4.16

Συλλήψεις στελεχών της ΛΕΠΕΝ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε την Κυριακή η αστυνομία κατά τη διάρκεια της παρθενικής εμφάνισης στον δρόμο του νέου μορφώματος που δημιουργήθηκε στον εθνικοσοσιαλιστικό χώρο με το όνομα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ενωση (ΛΕΠΕΝ).
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά την προσπάθεια των στελεχών της ΛΕΠΕΝ να εισβάλουν στον χώρο του λιμανιού του Πειραιά εναντίον των προσφύγων που είχαν βρει κατάλυμα εκεί.
Οι συλληφθέντες είναι δύο 28χρονοι κι ένας 36χρονος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Η συγκέντρωση μίσους της ΛΕΠΕΝ πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά μόλις δυο μέρες μετά την επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον αντιφασιστών στην ίδια περιοχή.

Και βέβαια η φρασεολογία της ΛΕΠΕΝ περί «ισλαμοποίησης» και «εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» κινείται στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής, όπως εξάλλου και η αμφίεση των συγκεντρωμένων που παραπέμπει στις οργανώσεις του ναζιστικού χώρου.
Τα μέλη της ΛΕΠΕΝ, λοιπόν, φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και κράνη, ενώ ξεχώριζε σημαία με τον κέλτικο σταυρό, το πασίγνωστο ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί βέβαια και η Χρυσή Αυγή. Γιατί η ΛΕΠΕΝ δεν είναι παρά αποτέλεσμα διάσπασης της Χρυσής Αυγής και τη δημιούργησε ο Χρήστος Ρήγας μετά την αποχώρησή του από τη ναζιστική οργάνωση τον Μάιο του 2015.
Ο Ρήγας ήταν γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα κι έπειτα περιφερειακός της σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα. Εχει κατηγορηθεί, αλλά αθωώθηκε, για υπόθεση διπλής δολοφονίας στο Χαλάνδρι το 2009.
Οταν η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε την αθώωση αυτή το 2012, τίποτα ακόμα δεν προμήνυε την εμφύλια σύγκρουση του Ρήγα με τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο, η οποία ήρθε μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παλιός γνώριμος

Αλλά στη συγκέντρωση της ΛΕΠΕΝ την Κυριακή ξεχώρισε και άλλος ένας παλιός γνώριμος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει υπάρξει μάλιστα υπαρχηγός της μέχρι το 2007, όταν και αυτός τότε αποχώρησε. Πρόκειται για τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο.
Εχει καταδικαστεί μαζί με τον Χαράλαμπο Κουσουμβρή για χρυσαυγίτικη επίθεση σε βάρος μελών της αριστερής οργάνωσης ΟΣΕ στην Κυψέλη τον Απρίλιο του 1996, ενώ ήταν για χρόνια εκδότης της χουντικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος».
Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ τώρα βρίσκει στέγη στη ΛΕΠΕΝ του Ρήγα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.