2.3.16

ΠΑΤΗΣΙΑ: Εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στην δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες


Tου Γιώργου Λυγουριώτη

Την Τρίτη 1 Μάρτη, η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία στεκιού στα Πατήσια, η Ενωτική Αριστερή Συνεργασία στα Πατήσια και η Αντιφασιστική Επιτροπή Πατησίων-Λαμπρινής πραγματοποίησαν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, έξω από το σούπερ μάρκετ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ στα Άνω Πατήσια.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Μέσα σε 1.5 ώρα γέμισαν 8 αυτοκίνητα με είδη που προσέφεραν άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνεργοι ή συνταξιούχοι από το υστέρημά τους, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλατα, νερά κοκ δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Και είναι ενδεικτικό ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η δράση, τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά από κόσμο της περιοχής που ενδιαφερόταν για να συνεισφέρει αλλά και για να συμμετέχει.


Σημαντική ήταν και η συμβολή του 8ου δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες συλλογή ειδών και μάζεψαν 20 κούτες με μπισκότα, παπούτσια, ρούχα, παιχνίδια και κουβέρτες. Στη συνέχεια επικοινώνησαν μαζί μας, για να μας τα προσφέρουν ώστε να τα μεταφέρουμε στους πρόσφυγες.

Να σημειώσουμε ότι για άλλη μια φορά η δράση μας δεν περιορίστηκε μόνο για τις ανάγκες των προσφύγων. Δώσαμε τρόφιμα και σε συμπολίτες μας που τα είχαν άμεση ανάγκη.

Στο τέλος της δράσης κατευθυνθήκαμε πρώτα στην πλατεία Βικτωρίας όπου η κατάσταση ήταν η εξής: 2 λεωφορεία του ΟΑΣΑ ήταν έτοιμα να πάρουν τους 150 περίπου πρόσφυγες που ήταν εκεί και να τους μεταφέρουν σε κέντρα μετεγκατάστασης οπότε θα έμεναν ελάχιστοι και υπήρχε κίνδυνος τα πράγματα που μεταφέραμε να μην αξιοποιόντουσαν. Οπότε αφού μοιράσαμε ένα μέρος των ειδών στην Βικτώρια, πήγαμε στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά για να παραδώσουμε τα είδη που συλλέξαμε στους αλληλέγγυους-ες που βρίσκονται εκεί και νυχθημερόν κάνουν σκληρή και οργανωμένη δουλειά.

Οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν!  Όπως και η προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα στέκι αλληλεγγύης, κινημάτων και πολιτισμού που  αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πόσο απαραίτητο είναι για την περιοχή των Πατησίων.

Μπορείτε να ενημερώνεστε γι αυτά μέσα από τις εξής διευθύνσεις στο διαδίκτυο:

Φβ Πρωτοβουλία για την δημιουργία στεκιού στα Πατήσια
Αντιφασιστική επιτροπή Πατησίων-Λαμπρινής
Ενωτική Αριστερή Συνεργασία Πατησίων
ή στα τηλ 6942945765(Γιώργος) & 6976436302(Τάκης)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου