2.2.16

Δεκατριάχρονη Γερμανίδα παραδέχεται ότι κατασκεύασε τον «βιασμό» της από μετανάστες

Στην ομολογία ότι μόνη της κατασκεύασε το σενάριο σύμφωνα με το οποίο απήχθη και κατόπιν έπεσε θύμα βιασμού από μετανάστες προχώρησε μια 13χρονη Γερμανίδα.

Οι γονείς της νεαρής Λίζας δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 11 Ιανουαρίου, όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο της στο Βερολίνο. Τριάντα ώρες αργότερα βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπό της και είπε στους γονείς της ότι είχε δεχθεί επίθεση από μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ή την βόρεια Αφρική. Η ιστορία της νεαρής γρήγορα έκανε τον γύρο των social media.

Ωστόσο όταν εξετάστηκε από εκπαιδευμένους ειδικούς, τρεις μέρες αργότερα, «αμέσως παραδέχτηκε ότι η ιστορία του βιασμού ήταν κατασκευασμένη».

Στην πραγματικότητα η νεαρή φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι της μετά από επικοινωνία της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς της για κάποιο περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί.

Ωστόσο η ψεύτικη κατηγορία της νεαρής συντέλεσε στην ενίσχυση του αντιμεταναστευτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της πρωτοχρονιάς. Διοργανώθηκε μάλιστα και αντιμεταναστευτική διαδήλωση, υποστηριζόμενη από το ακροδεξιό ξενοφοβικό κίνημα Pegida.

Το ζήτημα δε επηρέασε τις διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας, καθώς η νεαρή ανήκει στη ρωσική κοινότητα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η ανάλυση των κλήσεων της νεαρής κοπέλας έδειξαν ότι το βράδυ της «εξαφάνισής» της το πέρασε στο σπίτι κάποιου φίλου της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου