29.11.23

Σάββατό 2/12 - Αντιφασιστικός Συντονισμός: Party για δικαστικά έξοδα

 


Δημοσιεύουμε το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά, για πάρτι για δικαστικά έξοδα συλληφθέντων μετά την Αντιφασιστική Συναυλία στις 28 Οκτώβρη.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά και διοργανωτές της Αντιφασιστικής Συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την 28η του Οκτώβρη στο Νέο Ηράκλειο καταγγέλουμε την σκευωρία φασιστών και κρατικής ασφάλειας σε βάρος του Ρουβίκωνα.

Στις 29 Οκτώβρη μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος ακροδεξιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι κατηγορίες είναι στημένες. Τα μέλη του Ρουβίκωνα τις ώρες, που σύμφωνα με την δικογραφία έλαβε χώρα συμβάν στην Νέα Ιωνία, ήταν στο Νέο Ηράκλειο και στήριζαν την αντιφασιστική συναυλία συμμετέχοντας στην περιφρούρηση της

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός συνεργαστηκαμε για το δύσκολο έργο της περιφρούρησης με συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας απέναντι σε πιθανές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών. Σε μια συναυλία μάλιστα που πλαισιώθηκε μαζικά από κόσμο της γειτονιάς, μαθητές και νεολαία και η οποία στηρίχθηκε από συλλόγους γονέων της περιοχής και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

Τα συλληφθέντα -όπως και όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα-που ήταν στη συναυλία, παρέμειναν από τις 18.00 ως και το τέλος της και είχαμε άψογη συνεννόηση καθόλη την διάρκεια της διεξαγωγή της. Τα μέλη του Ρουβίκωνα μάλιστα παρέμειναν όσο οι εργαζόμενοι στον ήχο πραγματοποιούσαν το ξεστήσιμο της σκηνής και προκειμένου να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν.

Οι συλλογικότητες που περιφρούρησαν μαζί μας τη συναυλία ουδέποτε απομακρύνθηκαν από το χώρο διεξαγωγής της.

Για μια ακόμη φορά κράτος και φασίστες μαζί απέναντι στον κόσμο της αντιστασης.
Για μια ακόμη φορά δεν θα περάσει

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Δείτε το event στο facebook εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.