16.10.23

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής: Ακυρώνουμε την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη ενάντια στο κάλεσμα νεοφασιστικών οργανώσεων για πανευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.


Ακυρώνουμε την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση

Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε και πουθενά


Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, 16:00 Λεωφόρος Ηρακλείου 420


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των "Σπαρτιατών" στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών και οι φασίστες σπεύδουν να οργανώσουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.


Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότηση τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, τη διεκδίκηση χώρου για τη ρητορεία τους. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης που οξύνεται από το 2020 και μετά, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.


Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πάντα τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι είναι ο φασισμός. Ήμασταν και είμαστε εδώ για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεο-ναζί στον δημόσιο χώρο. Δε θα τους επιτρέψουμε να υπάρξουν στα σχολεία, τις δουλειές, τις γειτονιές μας. 


Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητο να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες,  φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνελεύσεις κατοίκων, ενώσεις γονέων, πολιτικές ομάδες και άλλοι μαζικοί φορείς. Για όλους αυτούς τους λόγους η 1η Νοέμβρη είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν. Η μέρα αυτή είναι για εμάς, μια μέρα που θα δείξουμε στους φασίστες ότι ο δρόμος ανήκει στο αντιφασιστικό κίνημα, μια μέρα που θα στείλουμε δυνατά και καθαρά το 

μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα.


Υψώνουμε τείχος στους φασίστες.


Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.


Δεν θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους.


Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη, 1/11 στις 16:00 στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420


Για το Δ.Σ.


   Η Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Λάλου                                                                               Δημήτρης Γκόβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.