30.10.23

Αντιφασιστικός Συντονισμός: Ανακοίνωση για τη σύλληψη 4 μελών του Ρουβίκωνα


 

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά για τη σύλληψη τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα μία ημέρα μετά τη συναυλία της 28ης Οκτώβρη και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σήμερα, Δευτέρα 30/10 στις 11.30 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά και διοργανωτές της Αντιφασιστικής Συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την 28η του Οκτώβρη στο Νέο Ηράκλειο καταγγέλλουμε τη σκευωρία φασιστών και κρατικής ασφάλειας σε βάρος του Ρουβίκωνα.

Στις 29 Οκτώβρη μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος ακροδεξιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Οι κατηγορίες είναι στημένες. Τα μέλη του Ρουβίκωνα τις ώρες, που σύμφωνα με την δικογραφία έλαβε χώρα συμβάν στη Νέα Ιωνία, ήταν στο Νέο Ηράκλειο και στήριζαν την αντιφασιστική συναυλία συμμετέχοντας στην περιφρούρηση της

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός συνεργαστηκαμε για το δύσκολο έργο της περιφρούρησης με συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας απέναντι σε πιθανές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών. Σε μια συναυλία μάλιστα που πλαισιώθηκε μαζικά από κόσμο της γειτονιάς, μαθητές και νεολαία και η οποία στηρίχθηκε από συλλόγους γονέων της περιοχής και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

Τα συλληφθέντα -όπως και όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα- που ήταν στη συναυλία, παρέμειναν από τις 18.00 ως και το τέλος της και είχαμε άψογη συνεννόηση σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγή της. Τα μέλη του Ρουβίκωνα μάλιστα παρέμειναν όσο οι εργαζόμενοι στον ήχο πραγματοποιούσαν το ξεστήσιμο της σκηνής και προκειμένου να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν.

Οι συλλογικότητες που περιφρούρησαν μαζί μας τη συναυλία ουδέποτε απομακρύνθηκαν από τον χώρο διεξαγωγής της.

Ως διοργανωτές της αντιφασιστικής συναυλίας καταγγέλλουμε σε κάθε τόνο τη συνεργασία της κρατικής ασφάλειας με ακροδεξιούς κύκλους για να στηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία. Είμαστε διαθέσιμοι/ες να καταθέσουμε ενώπιον του δικαστηρίου ως μάρτυρες υπεράσπισης των αδίκως συλληφθέντων μελών του Ρουβίκωνα.

Καλούμε την Δευτέρα 30/10 στις 11.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Απαιτούμε την άμεση αθώωσή τους και καλούμε τον αντιφασιστικό κόσμο να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου!

Για μια ακόμη φορά κράτος και φασίστες μαζί απέναντι στον κόσμο της αντιστασης.

Για μια ακόμη φορά δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.