19.10.23

ΠΕΝΕΝ: Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη στο Ν. Ηράκλειο

 


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη.

Συμμετέχουμε στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο.

Να ματαιώσουμε την ευρωπαϊκή φασιστική σύναξη!

Ο νεοναζισμός, τα ρατσιστικά μορφώματα, τα ακροδεξιά και εθνικιστικά σχήματα κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές  επανεμφανίστηκαν στο πολιτικό προσκήνιο και ο καθένας από αυτούς διεκδικούν ρόλο και λόγο στην αντιδραστική τους πολιτική.

Παρά τις παραλλαγές και τις διαφορές μεταξύ τους, όλοι τους αποτελούν το δεκανίκι του μεγάλου κεφαλαίου, εφεδρεία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και εχθρεύονται βαθύτατα το οργανωμένο ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης.

Στις 1 Νοέμβρη οι φασιστικές οργανώσεις «ΙΑΧΗ», «PROPARTIA» και η νεολαία της «Χρυσής Αυγής» οργανώνουν φασιστική σύναξη στο Νέο Ηράκλειο στην οποία θα συμμετέχουν αντίστοιχα νεοναζιστικά κόμματα και οργανώσεις από την Ευρώπη.

Οι φασιστικές και οι παρακρατικές οργανώσεις ονειρεύονται ότι μπορούν να αποτελέσουν το πολιτικό δυναμικό που θα αξιοποιήσει και θα κεφαλαιοποιήσει την εντεινόμενη δυσαρέσκεια των λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα με την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φάσμα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, φαινόμενα δηλαδή που σχετίζονται με την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος!

Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα στην πάλη κατά του νεοναζισμού.

Έδωσε σκληρές μάχες εναντίον των φασιστών της «Χρυσής Αυγής», δεν δείλιασε να βρεθεί στον δρόμο, στις πλατείες και στις γειτονιές απέναντι τους, συνέβαλε τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια ώστε ο νεοναζισμός που σήκωσε κεφάλι να αποδυναμωθεί και στο τέλος να οδηγηθεί βαθιά στις φυλακές για τα εγκλήματα και τις τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξε κατά αντιφασιστών, συνδικαλιστικών και πολιτικών στελεχών προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι και σήμερα οφείλουμε να δώσουμε μαχητική και αποφασιστική απάντηση στην σύναξη που σχεδιάζουν οι φασίστες.

Θα είμαστε και αυτή τη φορά παρόντες ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλο το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα για να ματαιώσουμε την φασιστική συγκέντρωση.

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.