8.4.23

Φασίστες στοχοποιούν το 5o Art Against Fascsism και αντιφασίστρια στη Θεσ/νίκη – Δεν μας τρομοκρατούν!Την Παρασκευή 7/4, η φασιστική σελίδα «youth front» στο instagram, ανέβασε φωτογραφίες με άτομα που κατέβαζαν το πανό του 5ου Αrt Against Fascism, στη Θεσσαλονίκη και με σχόλια «ότι ανεβαίνει κατεβαίνει», «art against antifa» κα. 

Πρόκειται για το «Μέτωπο Νεολαίας», την οργάνωση νέων της εγκληματικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή». Στις φωτογραφίες της θρασύδειλης «δράσης» τους (που είναι τραβηγμένες στα γραφεία τους  – «Στέκι Σάρισα») είχαν αλλοιώσει τα πρόσωπα τους, ώστε να μην αναγνωρίζονται. Την ίδια στιγμή αναφέρουν υβριστικά το όνομα μέλους του Antinazi, της συντρόφισσας Δ.Χ., φοιτήτριας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ), για να δείξουν ότι ξέρουν ποια είναι και με αυτό τον τρόπο να την απειλήσουν.

Δεν είναι πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενημέρωσης για το φεστιβάλ, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με ακροδεξιές, φασιστικές προκλήσεις.

Πριν λίγες μέρες έξω από την λέσχη του ΑΠΘ, δύο μέλη του Antinazi Zone αναρτούσαν πανό για το φεστιβάλ όταν τους πλησίασαν δυο «φουσκωτοί» και τους είπαν ότι στα πανεπιστήμια δεν πρέπει να ασκείται πολιτική. Όταν οι σ. τους ρώτησαν που διαφωνούσαν οι φασίστες έδειξαν τα μπράτσα τους και απευθυνόμενοι στον σύντροφο είπαν ότι «δεν χτυπάνε γυναίκες» και ότι πρέπει αυτός να «συνετίσει» τη συντρόφισσα. Όταν η συντρόφισσα τους πλησίασε και ρώτησε να μάθει ποιο είναι το πρόβλημα τους, άρχισαν το κλασσικό ακροδεξιό υβρεολόγιο περί «άπλυτων» αριστερών / αντιφασιστών. 

Αυτή τη συντρόφισσα κατονόμασε την Παρασκευή στην ανάρτηση του το «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής, δείχνοντας αφενός πως τα δυο περιστατικά συνδέονται και αφετέρου πως ο πετυχημένος θεσμός των Art against Fascism έχει πονέσει τους φασίστες. 

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η θέση των φασιστών είναι στην φυλακή!

Το Art against Fascism δίνει βήμα σε νέες/ους που θέλουν να εκφραστούν μέσω της τέχνης ενάντια στον φασισμό. Κινητοποιεί πολύ κόσμο που συμμετέχει εθελοντικά για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, ενώ στηρίζεται από εκατοντάδες συμμετέχοντες. Η τέχνη μιλά στο συναίσθημα, στην ψυχή των ανθρώπων και το Art against Fascism συμπληρώνει με αυτό τον τρόπο τις υπόλοιπες αντιφασιστικές δράσεις που οργανώνονται δυναμώνοντας το αντιφασιστικό κίνημα. 

Αυτό είναι που φοβούνται οι φασίστες και νεοναζί: το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Γιατί αυτό ήταν που σταμάτησε τη δράση τους την προηγούμενη περίοδο. Αυτό ήταν που έβαλε όλη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Σήμερα οι φασίστες προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Εμφανίζονται ξανά σε μια σειρά περιοχές με θρασύδειλες δράσεις «συμβολικού» χαρακτήρα όπως είναι το κατέβασμα πανό και αφισών. Δεν ξεχνάμε όμως πως μόλις νιώσουν δυνατοί προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτές που εξαπέλυσαν από τα σχολεία της Σταυρούπολης και του Ευόσμου πριν από περίπου δυο χρόνια, ή όπως οι δολοφονίες των Σαχζατ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα το 2013. 

Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε. 

No pasaran!

Καλούμε όποια-ον θέλει να παλέψει ενάντια στον φασισμό και τους νεοναζί, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας ώστε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τις αντιφασιστικές δράσεις και  να στείλουμε τους φασίστες εκεί που τους πρέπει, στον κάδο σκουπιδιών της ιστορίας.

Το 5ο Art Against Fascism θα γίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου στο WE. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να συμμετέχετε στη διοργάνωση του φεστιβάλ καλλιτεχνικά ή βοηθώντας στην εκστρατεία, στο στήσιμο, στην περιφρούρηση κλπ.

__________________

Στοιχεία επικοινωνίας

τηλ: 6987000863

facebook: art against fascism

Instagram: art_against_fascism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.