20.12.22

Κασιδιάρης και Λαγός: διπλή ήττα – προκλητική η παρουσία τους στο Δικαστήριο

 Σχόλιο του Antinazi Zone


Στις 19 Δεκέμβρη στο Εφετείο οι Κασιδιάρης και Λαγός υπέστησαν διπλή ήττα: Έκαναν αίτηση αποφυλάκισης και απορρίφτηκε. 

Ζήτησαν την εξαίρεση της εισαγγελέως που πρότεινε την απόρριψη της αίτησής τους και η εξαίρεση δεν έγινε δεκτή. Έτσι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής θα παραμείνουν στην φυλακή.

Προφανώς θα συνεχίσουν να προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε παραθυράκι του νόμου ώστε να βγουν από την φυλακή πριν να εκτίσουν την ποινή τους. Σε 2 μήνες έχουν δικαίωμα να κάνουν ξανά αίτηση. Και σε κάθε αίτηση θα προσπαθούν για λίγη δημοσιότητα ενόψει εκλογών. Έτσι έκαναν και χθες. Ο Λαγός παριστάνει μονίμως τον πολιτικό κρατούμενο. Ο Κασιδιάρης δηλώνει ότι διώκεται για τις ιδέες του και όχι για τις πράξεις του.



Φασιστικό σόου 

Εκεί πάτησε και ο πατριάρχης του ελληνικού φασισμού Κ. Πλεύρης για να ζητήσει την αλλαγή  εισαγγελέα. 

«Δεν είναι αξιόποινη πράξη το να είσαι φασίστας χουντικός» 

δήλωσε με προκλητικό στόμφο, εννοώντας ότι η εισαγγελέας απέρριψε την αίτησή τους επειδή είναι εναντίον του φασισμού, άρα προκατειλημμένη. 

Όμως το δικαστήριο τους έχει καταδικάσει για τις πράξεις τους που αποτελούν ποινικά αδικήματα και όχι για τις εμετικές ιδέες τους.

Άλλωστε δεν υπάρχει νόμος που να διώκει τον φασισμό και τον ναζισμό. Και πώς να υπάρχει άλλωστε όταν άτομα με τέτοιες ιδέες υπάρχουν μέσα στις κυβερνήσεις, στη Δικαιοσύνη και στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο; 

Ένας αντιρατσιστικός νόμος που υπάρχει, ο 927 από το μακρινό 1979, ουσιαστικά έχει καταστεί ανενεργός. Ο Πλεύρης έχει αθωωθεί δικαστικά για τα ναζιστικά εμέσματά του που αποκαλεί βιβλία.

Χθες όμως, ο Πλεύρης έκανε και κάτι άλλο: εξαπέλυσε χυδαία επίθεση ενάντια στη Μάγδα Φύσσα, εξίσωσε στην ουσία την υψωμένη της γροθιά με τον φασιστικό χαιρετισμό, την αποκάλεσε «ανεύθυνη» επειδή μιλάει για τον φασισμό.

Ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι ζητάει να απελευθερωθεί για να μπορεί να ασκεί τα πολιτικά του καθήκοντα. Σαν βασικό νομικό επιχείρημα είχε τις θέσεις της Α. Οικονόμου που ως εισαγγελέας στην πρώτη δίκη είχε προτείνει την αθώωση του συνόλου των διευθυντών και των μελών των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ πλην του Ρουπακιά.  

Ανάμεσα σε άλλα ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του απειλεί την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και ότι επομένως η δίωξή του είναι πολιτική και μάλιστα αποτελεί πλήγμα για το πολίτευμα! 

Ο Κασιδιάρης προσπαθεί να αλλάξει προφίλ. Παριστάνει ότι δεν είναι πια ο Ναζί με τη σβάστικα στο μπράτσο, ή ο οργανωτής των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν ένας «σοβαρός» νέος πολιτικός που θα σώσει τη χώρα, και στη βάση αυτή επιδιώκει να μπει στη Βουλή και στο πολιτικό παιχνίδι αντικαθιστώντας την Χρυσή Αυγή.

Αντίστοιχα προκλητικός ήταν και ο Λαγός, που είπε στο δικαστήριο ότι αν ήθελε, είχε κάθε ευκαιρία να εξαφανιστεί και να βρίσκεται σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αλλά επέλεξε να επιστρέψει και να δώσει τη μάχη για να αποδείξει την… αθωότητά του. 

Ο Λαγός… για τον οποίο όλος ο κόσμος ξέρει ότι συνελήφθη στις Βρυξέλλες από τη βελγική αστυνομία! 

Το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να επιμείνει


Η χθεσινή ήττα τους ήταν μια ακόμα επιτυχία για το αντιφασιστικό κίνημα. Που ενωμένο βρέθηκε χθες στο ακροατήριο απέναντι σε καμιά 50αριά οπαδούς των Κασιδιάρη-Λαγού που ήταν εκεί από τις 8 το πρωί.

Εκπρόσωποι πολιτικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων, Βουλευτές, πανεπιστημιακοί κ.α. ανταποκρίθηκαν στο ενωτικό κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, της Καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι - οι Ναζί στην φυλακή!» και της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Το πολιτικό μήνυμα ήταν σαφές: δεν θα γίνει ανεκτή καμία πρόωρη αποφυλάκιση των διευθυντών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ξέρουμε ότι ήταν ένα μόνο επεισόδιο της σειράς των αγώνων που χρειάζονται μέσα και κυρίως έξω από τα δικαστήρια για να βάλουμε οριστικά τους φασίστες στη φυλακή και τον φασισμό στα σκουπίδια της ιστορίας.


* Στο golden dawn watch μπορείτε να διαβάσετε όλα τα πρακτικά και των 17 μέχρι στιγμής δικάσιμων της δεύτερης δίκης της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.