28.6.22

Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του Thessaloniki Pride



Την Τρίτη που μας πέρασε η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 - Δίπλα σου της οποίας έχουμε την επιστημονική ευθύνη, ήταν καλεσμένη του Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης , για μια συζήτηση γύρω από την συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στα σχολεία.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ένθερμα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές-τριες-ά.
Όταν τα υπεύθυνα για την εκδήλωση άτομα, μαζί με εκπρόσωπο του Δήμου, έφτασαν πρώτα για να ανοίξουν τον χώρο για την εκδήλωση, εμφανίστηκε μια ομάδα χρυσαυγιτών που φάνηκε σαν να τους περίμενε, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και άναψαν καπνογόνα. Αμέσως μετά αποχώρησαν.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ήρθε γρήγορα και παρέμεινε έξω από τον χώρο καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Τα τρικάκια που πέταξαν έγραφαν: "Η LGBTQ+ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".
Είναι φανερό ότι οι χρυσαυγίτες είχαν προετοιμαστεί για την συγκεκριμένη εκδήλωση, γνωρίζοντας το θέμα της και εστιάζοντας εκεί.
Είναι επίσης φανερό, για όσα άτομα παρακολουθούμε τον ακροδεξιό/alt right λόγο διεθνώς, ότι το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν περί κακοποίησης παιδιών και ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας δεν το σκέφτηκαν μόνοι τους. Αυτήν την στιγμή τέτοια επιχειρήματα προωθούνται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, πιέζοντας ακόμα και για νόμους που αποκλείουν ΛΟΑΤΚΙ+ και ειδικότερα τρανς παιδιά από ασφαλή, επιβεβαιωτικά περιβάλλοντα.
Σε επιστημονικό επίπεδο, τέτοια επιχειρήματα δεν είναι ξένα στο ελληνικό πλαίσιο. Μπορεί ακόμα να μην έχουν πάρει δημόσια και ορατά χώρο, αλλά βρίσκονται πίσω από τις κυρίαρχες κακοποιητικές πρακτικές πολλών συναδέλφων.
Μας βρίσκουν ήδη, και θα μας βρουν και στο μέλλον, απέναντι.
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η Χρυσή Αυγή έκανε τώρα μια επανεμφάνιση, αμέσως μετά την έναρξη της δίκης στο Εφετείο, εστιάζοντας μάλιστα στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα με αυτήν την συνθηματολογία. Ξέρουμε ότι παρακολουθεί τις ακροδεξιές εξελίξεις διεθνώς, ξέρουμε ότι συντονίζεται με τον νεοφασιστικό λόγο που εμφανίζεται και σε άλλες χώρες.
Χρειάζεται εγρήγορση και κανένας απολύτως εφησυχασμός και στην Ελλάδα όχι μόνο για την ΧΑ, αλλά για κάθε ακροδεξιά οργάνωση και συντονισμένο ακροδεξιό λόγο.





Από την σελίδα Orlando LGBT+ στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.