1.6.22

Θα είμαστε εκεί και στον δεύτερο βαθμό!




Golden Dawn Watch

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ακούστηκε στους δρόμους γύρω από τον Άρειο Πάγο η φράση «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση». Ήταν το τέλος της δίκης σε πρώτο βαθμό.

Με την ιστορική του απόφαση (7/10/2020 και 22/10/2020 με αριθμό 2644/2020) το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ένοχους τους 57 από τους 69 κατηγορουμένους. Οι 50 κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, 7 από αυτούς για διεύθυνση, ενώ από τους υπόλοιπους 43 οι 21 κρίθηκαν ένοχοι και ακόμα ενός κακουργήματος.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό αποτελεί έναν νέο μεγάλο σταθμό στην ανάγκη για προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η δίκη αποτελεί και μια νέα πρόκληση για τους θεσμούς και τους πολίτες. Θα χρειαστεί και πάλι διαρκής ενημέρωση και εγρήγορση.

Το Golden Dawn Watch, το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, θα είναι και πάλι παρόν. Σκοπός μας να δημοσιοποιούνται όσα στοιχεία προκύπτουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Να γίνονται γνωστές στο κοινό οι εξελίξεις με διαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας. Για τον σκοπό αυτό, συνεργάτες του Golden Dawn Watch θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν κάθε μέρα τη δικαστική διαδικασία μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου και θα ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν στη δίκη.

Θα υπάρχει έγκαιρη διακίνηση της πληροφόρησης στα social media και θα εκδίδουμε συνοπτικές αναφορές και ενημερώσεις στα αγγλικά ώστε να ενημερώνεται και το διεθνές κοινό. Η δίκη δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.