13.4.22

Αντιφασιστικός Συντονισμός: Nα καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Ζακ!

 




Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά

Nα καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Ζακ! Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!

3,5 χρόνια μετά από τη βάρβαρη θανάτωση του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και του κινήματος υπεράσπισης δικαιωμάτων οροθετικών, Ζακ Κωστόπουλου, η οποία συνέβη μετά από άγριο και αποτρόπαιο ξυλοδαρμό του από τους κατηγορούμενους πολίτες Δημόπουλο και Χορταριά και από ακόλουθη άσκηση σοβαρής σωματικής βίας εις βάρος του από την ΕΛΑΣ, η δίκη σε πρώτο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών πλησιάζει στο τέλος της: Τετάρτη 13 Απριλίου πρόκειται να υποβληθεί η εισαγγελική πρόταση, και επί του αιτήματος επιτρεπτής μετατροπής της κατηγορίας θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε ανθρωποκτονία, και εκτιμάται ότι ως το τέλος του Μαΐου αναμένεται, να έχει ληφθεί και η απόφαση.

3,5 χρόνια μετά από τα περιστατικά, το βιντεοληπτικό υλικό, οι καθαρές από ουσίες εξετάσεις του θύματος, οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και σειρά άλλων μέσων απόδειξης, διέψευσαν και επισήμως, τόσο τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, όσο και τις αφηγήσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ τα οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν ως κατηγορούμενο, όχι τους υπαίτιους αλλά… το θύμα, παρουσιάζοντάς το, άλλοτε ως τοξικοεξαρτημένο [ιδιότητα η οποία, όπως φαίνεται αποτελεί κατά τη γνώμη τους ποινικό αδίκημα και μάλιστα καταλογιστέο μετά θάνατον] κι άλλοτε ως επικίνδυνο ληστή.  

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ακροδεξιά σε κάθε της μορφή. Δεν επιλέγουμε, ούτε καν μπορούμε, να τηρήσουμε σιγή ιχθύος όταν τέτοιες κανιβαλικές πράξεις τελούνται σε δημόσια θέα. Παίρνουμε θέση δίπλα στο Δίκιο, δίπλα στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, πάντα δίπλα στον οικονομικά και κοινωνικά αδύναμο κι απέναντι στην αδικία, απέναντι στον ακροδεξιό και ομοφοβικό λόγο, απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας, φαινόμενα τα οποία κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.  

Απαιτούμε τη  δικαίωση για τη φρικτή θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου, και καταδικάζουμε απερίφραστα ομοφοβικές, σεξιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής.  

Καλούμε σε συγκέντρωση την ημέρα της υποβολής της εισαγγελικής πρότασης, Τετάρτη 13.04.2022 και ώρα 09.00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.  

Θα είμαστε εκεί με αντίστοιχη κινητοποίησή μας και την ημέρα ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, σε αυτή την πολύ σημαντική για την κοινωνία υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.