6.4.22

Μπογδάνος: Πόση αηδία και ακροδεξιά χωράει σε ένα «νέο» κόμμα;

 Σχόλιο του Antinazi zone


Στην ανακοίνωση της ίδρυσης της νέας πολιτικής κίνησης, με την ονομασία «Εθνική Συμφωνία» (Ε.ΣΥ.) προχώρησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου: 

«Η Εθνική Συμφωνία είναι μια πλατφόρμα, είναι ένα κάλεσμα, είναι μια ΜΚΟ για Έλληνες και για εκείνους που αισθάνονται Έλληνες». Ο Μπογδάνος έκανε λόγο για «κόμμα ευρωατλαντικό» και δήλωσε πως «μεγαλώσαμε με Θάτσερ και με Ρέιγκαν και δεν θα προδώσουμε τα είδωλά μας», αλλά και για ένα κόμμα της «ελληνορωμαϊκής και ιουδαιοχριστιανκής παράδοσης, ένα κόμμα αντιφασιστικό και αστικό». Επιπλέον είπε ότι στόχος του νέου κόμματος είναι η είσοδος στη Βουλή στις εκλογές οι οποίες ενδέχεται, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, να μην αργήσουν.

Στην παρουσίαση του Ε.ΣΥ. ήταν ο Νίκος Καραχάλιος (έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά), ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος.



Ο Μπογδάνος θα έχει την μια από τις δυο θέσεις αντιπρόεδρου και θα είναι επίσης υπεύθυνος για την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος, ενώ την δεύτερη θέση αντιπροέδρου του κόμματος θα κατέχει ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Πρόεδρος του κόμματος έχει αποφασιστεί να είναι ο Θάνος Τζήμερος.

Το νέο κόμμα θα ανακοινωθεί επίσημα στις 4 Μαΐου και οι βασικές ιδεολογικές του αρχές θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός και ο ευρωατλαντισμός.

Πόση αηδία και υποκρισία μπορούν να χωρέσουν σε ένα νέο κόμμα;

Μπογδάνος, Τζήμερος, Κρανιδιώτης, είναι από μόνοι τους αρκετοί για να φανταστούμε την απάντηση. Πατενταρισμένοι ακροδεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, φανατικοί αντικομμουνιστές και πάνω από όλα πατριώτες... Η Λατινοπούλου γιατί λείπει από τον παραπάνω εσμό;

Πρόκειται για ένα κόμμα που εκτός των άλλων θα είναι και «αντιφασιστικό» όπως λέει ο Μπογδάνος. Ο Μπογδάνος, που συναγελαζόταν με τον Κασιδιάρη στη ρατσιστική αντιμεταναστευτική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας πριν 2 χρόνια .Και δίπλα του ο Κρανιδιώτης, για χρόνια αρθρογράφος της «Δημοκρατίας» που ζέχνει αντιδημοκρατία και εθνικισμό. Όσο για τον Τζήμερο, φιλοξενείται τακτικά στις στήλες του νεοφασίστα μπλόγκερ Λευτέρη Πανούση.

Και οι τρεις μαζί προσπαθούν να ανταγωνιστούν το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» που δημοσκοπικά δείχνει να ξεπερνάει το 2% ενώ Τζήμερος και Κρανιδιώτης το 1%.

Πέρα από αυτό βέβαια μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμη και κρίσιμη προσθήκη στη ΝΔ μετεκλογικά, στον βαθμό που δεν βγαίνουν τα κουκιά σχηματισμού κυβέρνησης. Εκεί θα βρουν ξανά τα πολιτικά αδερφάκια τους: τον Πλεύρη, τον Άδωνι, τον Βορίδη και πολλούς ακόμα.

Οι διεργασίες στην ακροδεξιά μέσα και έξω από τη ΝΔ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ενόψει των εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα καθώς στον χώρο υπάρχουν ήδη τα κόμματα Κασιδιάρη, Λαγού, το κόμμα του Στ. Χίου, η Χρυσή Αυγή, το κόμμα του βιομήχανου Π. Εμφιετζόγλου, ο αντιεμβολιαστής συνωμοσιολόγος Βόβολης, η συνεργασία ΕΠΑΜ - Νικολακόπουλου κοκ.

Όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Υπηρετούν με φανατισμό το σύστημα και τις εμετικές ιδέες τους. Το θέμα είναι να κάνει και η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα τη δουλειά που τους αναλογεί και να τους στείλουν εκεί που πραγματικά ανήκουν: στα σκουπίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.