14.4.22

Η υποστήριξη κατηγορίας στη δίκη της Χ.Α. συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εφετείου ΑθηνώνΟι δικηγόροι έθεσαν στην πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης το αίτημα για την αποκλειστική διεξαγωγή της δίκης - που ξεκινά σε β' βαθμό στις 15 Ιουνίου - στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

 Οι πέντε συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας για τις δύο (πλέον) υποθέσεις που θα συνεκδικαστούν μαζί με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, σε δεύτερο βαθμό, συναντήθηκαν σήμερα με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Μαρία Γκανέ και την Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, κ. Δρακοπούλου – Τριανταφύλλη, ενόψει της διαδικασίας που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2022 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι δικηγόροι έθεσαν το αίτημα για αποκλειστική διεξαγωγή της δίκης από την αρχή στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου, με το οποίο συντάσσονται τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και ο Δήμος Κορυδαλλού, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η δίκη να ξεκινήσει και πάλι στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με τα πολλά και γνωστά προβλήματα

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας και η πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης δήλωσαν ότι κατανοούν το αίτημα και ότι «θα πράξουν το σωστό».

Οι δικηγόροι καλούν κάθε θεσμικό και κοινωνικό φορέα να αναδείξει το αίτημα για αποκλειστική διεξαγωγή της δίκης στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των δικηγόρων:


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Οι υπογράφοντες την παρούσα συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής επισκεφθήκαμε σήμερα : α) την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ και β) την Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δρακοπούλου – Τριανταφύλλη, προς υποστήριξη του αιτήματος μας για την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά στις 15/6/2022. 

Πέραν της επιχειρηματολογίας μας που είχε εκτεθεί αναλυτικά στην από 31/3/2022 αίτηση – υπόμνημά μας, η οποία κοινοποιήθηκε σε σωρεία αρμοδίων παραγόντων και δημοσιοποιήθηκε, θέσαμε υπόψη τους το γεγονός ότι τόσο η Ε.Σ.Η.Ε.Α. με την από 6/4/2022 ανακοίνωση της, όσο και ο Δήμος Κορυδαλλού με την από 13/4/2022 ανακοίνωση του Δημάρχου του, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του αιτήματος μας, ενώ αναδείξαμε και τις αγωνιώδεις και δυστυχώς μη εισακουσθείσες τότε προσπάθειες της Προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, όπως αυτές προκύπτουν πλέον επίσημα από τα πρακτικά της δίκης που πρόσφατα ήρθαν στην διάθεση μας, και η οποία με επανειλημμένα έγγραφα διαβήματά της προς τον τότε Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ζητούσε να μεταφερθεί η δίκη από τον Κορυδαλλό στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. 

Αναδείξαμε επίσης την ακαταλληλότητα τόσο της περιοχής όσο και της αίθουσας του Κορυδαλλού για την διεξαγωγή αυτής της δίκης και υπενθυμίσαμε τα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί κατά την δίκη του πρώτου βαθμού, κατά την οποία 204 συνεδριάσεις διεξήχθησαν στον Κορυδαλλό. 

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως το αίτημά μας, ενώ και η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι το αίτημα θα εξετασθεί σοβαρά και «θα πράξουν αυτό που είναι το σωστό». 

Παρόλα αυτά και χωρίς καμία επανάπαυση συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεξαγωγή της δίκης κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. Καλούμε συνεπώς κάθε αρμόδιο θεσμικό και κοινωνικό φορέα να ταχθεί με ρητή ανακοίνωση του υπέρ του αιτήματος αυτού για να αποτραπούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της δίκης και για να εξασφαλισθεί η διεξαγωγή της κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ιστορική και κοινωνική της βαρύτητα και που να εξασφαλίζει την δημοσιότητα, την πρόσβαση του κοινού και την απρόσκοπτη συμμετοχή των παραγόντων της δίκης, άρα και την αποτροπή επιβράδυνσης. Και για αυτά μία και μόνη είναι η λύση, η διεξαγωγή της κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 13/4/2022

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατ’ αλφαβητική σειρά

Καμπαγιάννης Θανάσης (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδάκης Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδοπούλου Χρύσα (οικογένεια Φύσσα)

Σκαρμέας Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Τομπατζόγλου Ελευθερία (οικογένεια Φύσσα)

Πηγή:omnia.tv

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.