5.3.22

ΕΝΙΘ: Να σταματήσουν οι διώξεις του προέδρου του ΔΣ στο ΑΧΕΠΑ ενάντια σε συνδικαλιστές!

 



Ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Χαράλαμπος Κοροξενός, συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με στελέχη της οργάνωσης του καταδικασθέντα νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, για το ζήτημα της αναστολής εργασίας των υγειονομικών. Όταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΣ συνεργάζεται με τη ναζιστική ομάδα του Κασιδιάρη καταγγέλθηκε από την παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ), ο Κοροξενός απάντησε με μήνυση!
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) για τα γεγονότα.

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια του Προέδρου του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει μήνυση σε μια συνδικαλιστική παράταξη (ΑΣΥ), και συγκεκριμένα στην επικεφαλής της παράταξης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Αφορμή αποτέλεσε μια ανακοίνωση-καταγγελία της παράταξης της ΑΣΥ, ενάντια στις κινήσεις του Προέδρου του σωματείου, ο οποίος φωτογραφήθηκε με μέλη του κόμματος του καταδικασθέντα εγκληματία Ναζί Κασιδιάρη, στο όνομα της στήριξης των ανεμβολίαστων εργαζομένων που βρίσκονταν σε αναστολή.

Η παράταξη της ΑΣΥ κατήγγειλε το γεγονός διότι θεωρεί πως ο αγώνας των υγειονομικών, που παλεύουν για να σώζουν ανθρώπινες ζωές, δεν έχει καμία σχέση με ένα κόμμα που για αρχηγό του έχει έναν εγκληματία ναζί εμπλεκόμενο σε ανθρωποκτονίες, με ένα κόμμα που βλέπει εχθρό τον μετανάστη, τον δημοκρατικό προοδευτικό άνθρωπο, με ένα κόμμα του οποίου οι θέσεις βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των υγειονομικών. Τέτοιου είδους «βοήθειες» και «φιλανθρωπίες» βρίσκονται στον αντίποδα της αλληλεγγύης που πρέπει να οικοδομείται μέσα στους εργαζόμενους, μέσα από τους οργανωμένους αγώνες και τη δράση του σωματείου.

Η απάντηση όμως του συγκεκριμένου Προέδρου του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος μάλιστα, ενεργούσε χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ούτε και σύμφωνη απόφαση του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ για μια τέτοια συνάντηση, ήρθε μέσω του εισαγγελέα. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια ενός Δ.Σ. Συνιστούν ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και έχουν ως απώτερο σκοπό την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των όλων των εργαζομένων. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση και να σταματήσει κάθε δίωξη. 

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ 

Ο Πρόεδρος
Καραχρήστος Χρήστος

Η Γ. Γραμματέας
Κατσίμπα Δάφνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.