15.3.22

Στο Κιλκίς ζήλεψαν τον ρατσισμό των χωρών του Βίζεγκραντ



Πολίτες του Δήμου Παιονίας ζητούν την αντικατάσταση των Σύρων, Αφγανών και Αφρικανών προσφύγων που διαμένουν στη δομή της Νέας Καβάλας με λευκούς πρόσφυγες πολέμου, δηλαδή Ουκρανούς.

Τα ύστερα του ρατσιστικού λόγου, με το χρώμα της επιδερμίδας του πρόσφυγα να αποτελεί μέτρο της ανθρωπιστικής στάσης και της έκφρασης αλληλεγγύης. Μερίδα πολιτών του Δήμου Παιονίας Κιλκίς ζητούν την αντικατάσταση των Σύρων, Αφγανών και Αφρικανών προσφύγων που διαμένουν στη δομή της Νέας Καβάλας με λευκούς πρόσφυγες πολέμου, δηλαδή Ουκρανούς.

Και μάλιστα για να το επιτύχουν δεν απευθύνονται στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -παρότι υπαινίσσονται επαφές με κυβερνητικά στελέχη- αλλά στον Ουκρανό πρέσβη, λέγοντας ότι αν μετακινηθούν οι 800 πρόσφυγες που διαμένουν σήμερα, τότε θα υπάρχει χώρος για 1.600 Ουκρανούς. Πού θα μεταφερθούν οι 800 που σήμερα ζουν στη δομή δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να φύγουν διότι όπως έλεγαν πριν από δύο χρόνια «αύριο θα ζητήσουν τζαμί και μεθαύριο ίσως εκλέξουν δήμαρχο…»!



Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας και ο εκπρόσωπός τους Μιχαήλ Τσερνικούδης πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για να μη διατεθεί ο χώρος για πρόσφυγες και να μην κατασκευαστούν οικίσκοι που επιτρέπουν μια ανθρώπινη διαμονή.

Δύο συλλαλητήρια έγιναν στο Πολύκαστρο μόνο μέσα στο 2020, τον Μάιο και τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή τότε και του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη, ο οποίος έσπευδε να διευκρινίσει ότι οι συγκεντρωμένοι «δεν είναι ρατσιστές αλλά οικογενειάρχες που ανησυχούν για την ασφάλεια, την εκπαίδευση και την προκοπή των παιδιών τους».

Ωστόσο το αίτημα ήταν καθαρό: «Οχι στην ισλαμοποίηση της Παιονίας». Εκτοτε μοιάζει να έχει περάσει αιώνας αφού ο κ. Τσερνικούδης ήρε την εμπιστοσύνη του στον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε, μαζί και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι «μας δουλεύουν» για τις μόνιμες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στη δομή της Νέας Καβάλας και τους ρωτούσαν ειρωνικά αν «σκοπεύετε να δημιουργήσετε μόνιμο μουσουλμανικό χωριό στη Νέα Καβάλα και πρέπει να τους κάνουμε πεζοδρόμιο;».

Η προσφυγιά, το δράμα και ο πόνος των Ουκρανών φαντάζουν τώρα γι’ αυτούς τους πολίτες ως «λύση» για την απομάκρυνση των σκουρόχρωμων προσφύγων, εξάλλου, όπως λένε, «είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες (γυναικόπαιδα από Ουκρανία) γιατί έχουμε περιμαζώξει όλους αυτούς τους παράνομους που ήδη έχουν αρχίσει και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία».

Επιπλέον, τώρα εκθειάζουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή αφού, όπως γράφουν στον Ουκρανό πρέσβη, «το καμπ διαθέτει box-container τελευταίου τύπου με κλιματισμό, θέρμανση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό λυμάτων του Πολυκάστρου και σύνδεση με wi-fi internet και άλλα».

Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσα χρόνια που λειτουργεί η δομή δεν το λένε, ούτε αν υπήρξε πρόβλημα με τα παιδιά στα σχολεία όταν μιλούσαν για τη δήθεν απειλή που συνιστούσε «ο Χασάν που θα πηγαίνει σχολείο με τα βλαστάρια σας»! Κάποιοι στην Παιονία θα ήθελαν να ζουν στις χώρες του Βίζεγκραντ…


Γράφει: Απόστολος Λυκεσάς

Πηγή:Εφσυν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.