17.2.22

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για τους δράστες της φασιστικής επίθεσης σε φοιτητή στο Νέο Ηράκλειο




 Αναδημοσιευουμε ανακοίνωση για τη δικη μελών της ακροδεξιάς οργανωσης Propatria για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή Δ.Τ το 2019 στα βόρεια προάστια. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαρασταση μας στο φοιτητή!

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για τους δράστες της φασιστικής επίθεσης σε φοιτητή στο Νέο Ηράκλειο
Στις 17/02 στις 09.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης, από γνωστή ομάδα φασιστών, σε φοιτητή στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, στις 13 Νοεμβρίου του 2019, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ομάδα των τριών είχαν στοχοποιήσει τον φοιτητή για τις πολιτικές του απόψεις και αφού τον εντόπισαν, τον απομόνωσαν και τον κυνήγησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς παρενέβησαν εργαζόμενοι των γύρω καταστημάτων καθώς και περαστικοί, οι οποίοι και απώθησαν τους δράστες.
Ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αντίστοιχα “τάγματα εφόδου” συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να σπέρνουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές μας, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2021, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ, στην κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου.
Είναι χρέος της Πολιτείας και όλων των δημοκρατικών πολιτών σταθούν ενάντια σε αυτές τις εγκληματικές ομάδες και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι σε φαινόμενα βίας και αυταρχισμού, αλλά και οποιαδήποτε φασίζουσα συμπεριφορά και αντίληψη.
Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας.
Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.