12.1.22

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την προκλητική δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του Χρυσαυγίτη Ν. Μίχου

 Η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου αναστολών Αθήνας για την αποφυλάκιση του νεοναζιστή Νίκου Μίχου συνιστά πράξη που έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα.

Στην συνείδηση του λαού και των εργαζομένων η θέση της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής» και των ηγετικών της στελεχών είναι να μείνουν μέσα στην φυλακή για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Στον Πειραιά και στις γειτονιές του η Χρυσαυγίτικη συμμορία είχε συγκροτήσει τάγματα εφόδου με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε πρωτοπόρους αντιφασίστες, μέλη και στελέχη οργανώσεων και σωματείων, με αποκορύφωμα την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Οι χρυσαυγίτες έδρασαν ως μακρύ χέρι του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, απετέλεσαν μηχανισμό στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των αφεντικών τους, στρέφοντας τα πυρά τους και ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Η ιδεολογική πολιτική απομόνωση των φασιστικών ομάδων αποτελεί και σήμερα κεντρικό καθήκον για το αγωνιστικό εργατικό κίνημα και πρέπει η δράση του να είναι αποφασιστική και δυναμική εκεί και όπου εμφανίζονται διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις και μορφώματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν το κεφάλι οι φασίστες, να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία χύνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.