14.1.22

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 15/1, 12μ. Πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα.

 


Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ.Στεργίοπουλο και Δ.Λιακόπουλο στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Η δολοφονία του Σαχζάτ και του Παύλου Φύσσα ήταν ένα αποκορύφωμα της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία εκείνη την περίδοδο επιδιδόταν σε συνεχόμενες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστριες και πρόσφυγες, σε αγωνιστ(ρι)ες και σε κινηματικούς χώρους.
Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν αποτέλεσε μια σημαντική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Χωρίς καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη, καταφέραμε να αναδείξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τι ήταν η Χρυσή Αυγή και τί είναι ο φασισμός στην Ελλάδα του σήμερα, ενώ παράλληλα οι χρυσαυγίτες μπήκαν στη φυλακή και η ακροδεξία βρέθηκε χωρίς έναν μαζικό φορέα έκφρασης.
Έναν χρόνο μετά και μέσα στην πανδημία, που οι πληττόμενες κοινωνικές ομάδες, εργάτριες, πρόσφυγες και μετανάστες, κρατούμενες και τα πιο φωτοχοποιημένα στρώματα της κοινωνίας βρίσκονται σε μια θέση που όλο και χειροτερεύει, χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά, οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν στον δρόμο, μέσα από τον χώρο που βρήκαν σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, στα μακεδονικά συλλαλητήρια, στην όξυνση της αντιπροσφυγικής ρητορικής τον Μάρτη του 2020 κλπ. Οι επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστριες, συνδικαλιστές και κόσμο του αγώνα τους τελευταίους μήνες γίνονται ξανά με απροκάλυπτο τρόπο και αυτό πάντα με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αναπαράγει η ίδια μια ακροδεξία ρητορική και πολιτική.
Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος είναι να δείξει πως χώρος για τους φασίστες δεν υπάρχει. Να βρεθεί σε κάθε χώρο με αντιφασιστικό πρόταγμα, ενάντια σε ένα σύστημα που θρέφει τον φασισμό.
Καλούμε λοιπόν το Σάββατο 15/1/2022 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Μερκούρη στην πορεία αντίστασης και μνήμης για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν καλεστεί τις επόμενες μέρες στα Πετράλωνα στις 15, 16 και 17 Γενάρη
Αντιφασιστικός Συντονισμού Αθήνας/Πειραιά
Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.