24.10.21

Πέραμα: Όταν αστυνομικοί δολοφονούν έναν 20χρονο

 


Σχόλιο του Antinazi Zone

 

Τα γεγονότα στο Πέραμα είναι πολύ συγκεκριμένα. Πάνοπλοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί γάζωσαν με 30 σφαίρες ΙΧ με 3 άοπλους νέους και παιδιά 20, 16 και 15 χρονών αντίστοιχα. Ένας σκοτώθηκε, ένα τραυματίστηκε και ένα καταζητείται.

Αιτία; η φερόμενη κλοπή ενός αυτοκινήτου.

Το ερώτημα που αμείλικτα προκύπτει είναι το εξής: είναι δυνατόν σε μια υποτίθεται ευνομούμενη πολιτεία οι αστυνομικοί να δολοφονούν εν ψυχρώ για την κλοπή ενός αυτοκινήτου;

 

«Ναι αλλά αυτοί δεν σταμάτησαν και εμβόλισαν και τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ» ουρλιάζουν από χθες στα media οι νοσταλγοί μιας αστυνομίας όπως αυτή στις ΗΠΑ. «Και ήταν και γύφτοι» συμπληρώνουν οι κάθε απόχρωσης ακροδεξιοί.

Το θέμα που προκύπτει είναι αν θα δεχτούμε την λογική των αυτόκλητων τιμωρών που θα σκοτώνουν εν ψυχρώ γιατί έτσι αποφάσισαν.

Η ΕΛΑΣ και το ΥΠΕΣ από χθες το βράδυ προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.

Αρχικά είπαν για 7 τραυματίες αστυνομικούς.

Μετά ότι δεν άκουσαν την εντολή από το κέντρο για σταμάτημα της καταδίωξης.

Μετά ότι οι αστυνομικοί νόμισαν ότι τα παιδιά πυροβολούσαν.

Και ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη Θεοδωρικάκος απαιτεί σε 5 μέρες πόρισμα. Γιατί δεν ψάχνει τα ανάλογα πορίσματα και ΕΔΕ για άλλες παρόμοιες –τουλάχιστον 10– περιπτώσεις παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν; Πόσοι αστυνομικοί τιμωρήθηκαν για αυτές; Δεν ξέρει ότι σήμερα ακόμα και οι Κορκονέας, Σαραλιώτης που δολοφόνησαν τον 15χρονο Α. Γρηγορόπουλο είναι ελεύθεροι;

Πρέπει να αντιδράσουμε. Να μην συνηθίσουμε στην ιδέα ότι μπορούν οι κρατικοί λειτουργοί να σκοτώνουν εν ψυχρώ. Γιατί θα το βρούμε αύριο μπροστά μας. Στα δικά μας παιδιά και σε εμάς τους ίδιους. Όλα όσα, δε, ακούγονται περί Ρομά, είναι εμετικά και ρατσιστικά. Αυτοί που σκοτώνουν Ρομά σκοτώνουν τους πάντες. Άλλωστε και ο Γρηγορόπουλος και ο Καλτεζάς, ούτε Ρομά ήταν ούτε αυτοκίνητο είχαν κλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.