9.9.21

Καμπάνια "Δεν Είναι Αθώοι":Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη εφαλτήριο για νέους αγώνες απέναντι στην ακροδεξιά!

 



Ο φετινός αντιφασιστικός Σεπτέμβρης είναι διαφορετικός. Βρίσκει το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα να έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη. Η Χρυσή Αυγή με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι εγκληματική οργάνωση. Τα τάγματα εφόδου που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον Λουκμάν κι επιτέθηκαν δολοφονικά σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και σε δεκάδες μετανάστες έχουν διαλυθεί και καταδικαστεί. Η ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι πια ολόκληρη στη φυλακή παρά τις αργοπορίες στη σύλληψη Λαγού και την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ-που κατά τα άλλα καταστέλλει όσους αγωνίζονται- για την πολύμηνη φυγή του υπαρχηγού Παππά.
Η 7η Οκτώβρη και η συγκλονιστική λαική κινητοποίηση μπροστά από το Εφετείο και η ανακοίνωση του αποτελέσματος της δίκης θα μείνουν στην ιστορία! Η δικαίωση για τις οικογένειες των θυμάτων κι όσων έχουν αγωνιστεί απέναντι στο φασισμό είναι τεράστια! Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε μια θεσμική απόφαση των αστικών δικαστηρίων! 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διάφορα μικρότερα φασιστικά μορφώματα(ΕΛΑΣΥΝ,Εθνικό Μέτωπο,Propatria), αλλά και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής (βλ. Νεολαία να απειλεί καθηγητές στο Πάντειο, νέα μορφώματα μελών της πχ Κασιδιάρης κλπ) προσπαθούν εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία να βγουν και πάλι δρόμο(βλ Θερμοπύλες,Μεταξουργείο,αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις) και να πάρουν ένα κομμάτι από τη διασπασμένη ακροδεξιά.

Παράλληλα ο φασισμός δεν είναι ένα προσωπαγές φαινόμενο που αρχίζει και τελειώνει με την Χρυσή Αυγή, αλλά ένα φαινόμενο κοινωνικό του οποίου οι αιτίες που τονγεννούν και πάνε χέρι-χέρι μαζί του είναι ακόμα εδώ. Αντιλαικές πολιτικές, φτώχεια, αντεπιστημονικές απόψεις, ρατσισμός ,σεξισμός. Άλλωστε οι φασίστες με ή χωρίς γραβάτα υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα,αποτελούν χρήσιμες εφεδρείες του κι αποπειρώνται να δείξουν ως εχθρό το διπλανό, τη μετανάστρια, όποιον αγωνίζεται για δικαιώματα.Αυτούς χτυπούν. Και όχι μόνοι τους, αλλά με την συγκάλυψη και αρωγή του κράτους.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 3/9 απέναντι στη συγκέντρωση των φασιστών, που βγήκαν στον δρόμο να διαδηλώσουν με αφορμή τον περίπατο της Αμαλ, το αστικό κράτος έδειξε ξεκάθαρα ποιους έχει ανάγκη και με ποιους συμμαχεί. Οι φασίστες έμειναν ανέγγιχτοι από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπήθηκε άγρια. Γιατί είναι το αντιφασιστικό κίνημα που απειλεί τη σταθερότητα της άρχουσας τάξης και όχι οι φασίστες.
Άλλωστε εκφάνσεις της θεσμικής ακροδεξιάς βρίσκουμε και στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και η ΕΕ σε τομείς όπως το προσφυγικό(φράκτης του Έβρου, στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων) και την καταστολή. Άλλωστε η πρόσφατη υπουργοποίηση του Πλεύρη στο Υπ.Υγείας είναι μία ακόμα τέτοια-όχι φυσικά η μοναδική-ένδειξη. Η έξαρση του εθνικισμού καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς με στόχο την συντήρηση και προάσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.
Απέναντι στα παραπάνω, αλλά και στη δευτεροβάθμια δίκη των ναζί της ΧΑ οφείλουμε να απαντήσουμε δυναμικά! Να μη ξανασηκώσουν κεφάλι! Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ και οχτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου, καλούμε σε αντιφασιστικό μήνα μνήμης και δράσης. Το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το λαό, τη νεολαία, φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς Συλλόγους να σηκώσουμε το γάντι και να τσακίσουμε μαζί το φασισμό και τις αιτίες του.

-Καλούμε το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 17.30 Αντιφασιστική πορεία από το μνημείο του Παύλου προς το ιστορικό μπλόκο της Κοκκινιάς

- Σάββατο 2 Οκτώβρη 18.30 διοργανώνουμε Εκδήλωση/Συζήτηση ‘’Οι νέες μορφές της ακροδεξιάς και τα καθήκοντα του αντιφασιστικού κινήματος’’ Εξάρχεια, κηπάκι Τσαμαδού

-Καλούμε την Πέμπτη 7/10 18.00 στον ένα χρόνο από την καταδίκη της ΧΑ σε μηχανοκίνητη πορεία από το Εφετείο σε γειτονιές της Αθήνα.

- Καλούμε για εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.