1.9.21

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά: Με την Αμάλ, Ενάντια στους Φασίστες

 



Την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη ομάδα φασιστών που αυτοπαρουσιάζεται ως Επιτροπή κατοίκων Αγ. Παύλου/Μεταξουργείου οργανώνει συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους με τίτλο "Η Αμαλ είναι ανεπιθύμητη, η Αθήνα δε θα γίνει Καμπούλ". Για όσες και όσους δε το γνωρίζουν, οι φασίστες στρέφονται ενάντια στην τεράστια μαριονέτα Αμαλ που περιοδεύει ανά τον κόσμο ώστε να μιλήσει για το δράμα των παιδιών προσφύγων, να ευαισθητοποιήσει και να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης.

Στα Μετέωρα προ ημερών ο Δήμος δεν έδωσε άδεια για τη διεξαγωγή του δρωμενου έπειτα από πιέσεις της εκκλησίας και ακροδεξιών κύκλων. Εχθές στη Λάρισα φασίστες επιχείρησαν να το διακόψουν πετώντας πέτρες και αυγά στην Αμαλ και τον συγκεντρωμένο κόσμο που αποτελούταν κυρίως από παιδιά.
Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθουν στην Αθήνα αυτά τα ρατσιστικά έκτροπα.
Θα είμαστε δίπλα στην Αμαλ και θα την προστατεύουμε σε όλη της τη διαδρομή την Πέμπτη 2/9 στις 7:30 μμ σε μια πορεία από την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο ως την Τεχνόπολη, την Παρασκευή 3/9 που θα περιπλανηθεί στα μονοπάτια του Μεταξουργείου από το Δημόσιο Σήμα ως την πλατεία Αυδή αλλά και το απόγευμα του Σαββάτου, που θα φθάσει στον Πειραιά.
Οι φασίστες μισούν την Αμαλ, μισώντας στο πρόσωπο της τα παιδιά των προσφύγων. Ένα μίσος που προκαλεί φρίκη και ανατριχιλα, μια φασιστική βαρβαρότητα, που απειλεί τους/τις προσφυγες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες αλλά και ευθέως τις ζωές όλων μας.
Να μην αφήσουμε το σκοτάδι να μας πνίξει.
Να είμαστε δίπλα στην Αμαλ, δίπλα σε κάθε παιδί και άνθρωπο που υποφέρει από πολέμους, φτώχεια και καταπίεση.
Γιατί ο δικός μας κόσμος είναι ένας κόσμος φωτεινός, ένας κόσμος αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης που χώρα όλα τα παιδιά, όλης της γης τους κυνηγημένους.
Δίπλα στην Αμαλ, απέναντι στους φασίστες.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.